Annons:

Annons:

Nästan nio av tio hotellrum släckta

Allt fler hotellrum i landet gapar tomma i coronavirusets spår. Enligt branschorganisationen Visita, som hämtat siffror från Benchmark Alliance har beläggningsgraden på hotellen fullkomligen kraschat, rapporterar TT.

Nästan nio av tio hotellrum i Stockholm är lediga och i Göteborg har beläggningen rasat från 73 till 16,5 procent och i Malmö handlar det om ett fall från 74 till 21 procent. Siffrorna avser måndagen jämfört med samma dag i fjol.

– Situationen är akut för hela besöksnäringen, säger Jonas Siljhammar, vd på Visita.

Värst är det i Stockholm. I Göteborg har beläggningen rasat från 73 till 16,5 procent och i Malmö handlar det om ett fall från 74 till 21 procent.

Det stängda Sverige har tvingat hotellägarna att skicka hem personalen. 6 000 är varslade, 4 000 ytterligare är på ingång och ytterligare runt 10 000 extraanställda har fått gå på dagen, totalt alltså 20 000 anställda på väg bort på bara några veckor.

KOMMENTARER

E-postadressen publiceras inte.

Våra regler är enkla: Håll en god ton. Visa respekt för dem vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras av redaktionen.

0 KOMMENTARER ÖPPNA