Annons:

Annons:

Nordic Choice Hotels storsatsar med nytt hotell i centrala Kalmar

Med oslagbart läge med närhet till havet, restauranger, butiker, slott och universitet så öppnar Nordic Choice Hotels 2024 ett 200 rum stort konferens- och familjehotell på Universitetskajen i Kalmar, enligt ett pressmeddelande.

2022 sätter exploatören LW Fastigheter spaden i jorden för att påbörja bygget av Kalmars nya mötesplats. Det 200 rum stora konferens- och familjehotellet bryter många år av stiltje på hotellmarknaden i staden. Det blir ett välkommet tillskott i en stad där antalet hotellrum i princip varit oförändrat de senaste tio åren samtidigt som efterfrågan ökat med 50 procent under samma period.

– Jag blev förbluffad när jag såg kalkylerna. Här har du en av Nordens finaste städer som brottas med en underkapacitet på hotellsidan. Det var för mig tydligt att vi i Nordic Choice Hotels missat en fantastisk möjlighet att få utöka vår närvaro i stan och ge Clarion Collection Hotel Packhuset ett syskon. Det här är ett fantastiskt projekt som tydligt och klart signalerar en tro på framtiden och som bejakar den tydliga trend som finns kopplat till ett ökat privatresande, säger Nordic Choice Hotels ägare Petter Stordalen i ett pressmeddelande.

Hotellet beräknas kunna ta emot de första gästerna 2024 och de kommer då mötas av 200 hotellrum, restaurang, barer, konferensavdelning, gym med relax och inte minst en skybar högst upp på 11:e våningen med 360 graders utsikt.

– Tänk dig att du en fredagkväll 2024 tar hissen högst upp till 11:e våningen, beställer en gin och tonic, tittar ut över Kalmarsund, Kalmar slott och bort mot Öland och känner att helgen har börjat. En kväll kan knappast bli bättre säger, Stordalen.

Det nya hotellet blir en dygnet-runt öppen verksamhet och navet i den nya stadsdelen som nu växer fram vid gästhamnen. Universitetet och biblioteket har redan öppnat och tillsammans med hotellet och annan näringsverksamhet så kommer området bli en aktiv och spännande mötesplats i staden.

– För oss är Universitetskajen ett drömprojekt. Det kommer att bli en smältdegel av kunskap och entreprenörskap som inramas av vackra Kalmar och Kalmarsund. Vi är väldigt glada över att Nordic Choice Hotels antagit utmaningen att etablera ett hotell i stadsdelen. Det är en viktig pusselbit för att skapa en levande mötesplats och aktivitet året om, dygnets alla timmar, säger Lars Wärnberg, ägare LW Fastigheter.

Annordia har varit rådgivare till LW Fastigheter vid utvecklingen av hotellet och rekryteringen av operatör.

2 kommentarer

  1. Gran: Oslagbart läge kanske men varför bygger man ett av Sveriges absolut fulaste och standardiserade modulbetonghus på denna plats. Stackars Kalmar. Svara
  2. Anonym: Visioner är ju bra. Men med tanke på läget i världen och det faktum att ingen vet när det kan återgå till normalt igen så är det kanske inte läge att börja bygga nytt. Speciellt inte om man sedan tidigare tvingats sälja sina andra bolag för att få loss kapital. Får inte ihop den ekvationen Svara

KOMMENTARER

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Våra regler är enkla: Håll en god ton. Visa respekt för dem vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras av redaktionen.

2 KOMMENTARER ÖPPNA

Prenumerera gratis på Travel News fullmatade nyhetsbrev och få senaste nytt från reseindustrin varje vardag senast klockan 8.