Annons:

Annons:

Nu fyller Stockholm Waterfront 10 år

Nu fyller Radisson Blu Waterfront Congress Center och hotellet tio år. Travel News skickade ett gäng frågor till hotellchefen Maria Tullberg. - Födelsedagsbarnet är stolt och mår bra, men saknar pulsen av alla fantastiska människor som brukar fylla huset till bredden säger hon.

Anläggningen har ett unikt läge och har varit mycket populär. Varför tog det så lång tid för att få allt på plats?

– Håller inte riktigt med om att de tog speciellt lång tid. Rivningen av gamla Klara postterminalen påbörjades i December 2008 och sensommar 2009 avslutades pålningen för den nya byggnaden. Planerad öppning var i december 2010 men Radisson nyttjade en klausul i kontraktet att skjuta på öppningen i 30 dagar då det rent strategiskt lämpade sig bättre att öppna hotellet i januari istället för mitten av december

Nämn några höjdpunkter?

Oh, det finns massor men för att nämna några så arrangerade vi Kings of Tennis 6 år i rad när vi byggde en stor centre court i Kongressen och välkomnade stora tennislegender som John McEnroe, Jimmy Connors, Stefan Edberg och Mats Wilander. Dalai Lamas besök drog förstås också fulla hus och Bob Dylans tre konserter är också sådant man minns.

Vilket rum är det bästa på hotellet?

Ganska naturligt sviten med oslagbar panoramautsikt o andra sidan har alla rummen som vetter ut mot vattnet fönster från golv till tak med en fantastisk utsikt över statshuset, gamla stan och söder så ingen blir besviken.

Om vi bortser från Travel News Market, vilka är era tre bästa event och mässor?

Med alla fantastiska arrangemang vi fått vara med om är det svårt att välja vi har ju haft mässor om allt från barnvagnar till mousserande dryck. De bästa eventtyperna är dock ändå när vi kan nyttja Waterfront till sin fulla potential och kombinera mässor med symposium och där har vi ju flera marknader vi är starka på som fastighetsmässor och techmässor.

Skall jag näma ett event som sticker ut så tänker jag på Stockholmia som lockade filatelister från världens alla hörn. Hans Majestät konungen invigde eventet som pågick i en hel vecka med cirka 1000 besökare varje dag.

Hur ser ni på framtiden efter corona?

Positivt. Det finns ett uppdämt behov av att mötas! Jag är övertygad om att hybridmöten är här för att stanna och vi kommer att mötas annorlunda i framtiden men vi kan aldrig fullt ut ersätta event och mässor virituellt.

 

Namn: Maria Tullberg

Titel: Cluster General Manager

Familj: Man, 3 stora barn och 1 hund

Bor: Österskär

Senaste resa: Italienska alperna sportlovet 2020 (satt i karantän i 2 veckor efter hemkomsten)

Favorithotell: Leelah Palace Bangalore, för alla fantastiska minnen jag har sparat därifrån

Favoritreseapp: fortsatt Tripadvisor

Flygbolag som jag åker helst med: Emirates

Favoritdestination: Sydafrika

Min drömresa: Peru, vill så gärna vandra Inkaleden.

Detta vet vi inte om dig: Jag har flyttat 20 gånger.

3 kommentarer

  1. Anonym: Hade inte halva hotellets utsikt dolts av den där förbannade metallställningen så hade Waterfront haft, troligen Sveriges bästa utsikt. Helt obegripligt att man placerar ett sådant objekt framför ett hotell med den potentialen att ha en topputsikt
  2. Gran: Hela området är en katastrof och det mest förfulande byggnadskomplexet i Sverige. Kan inte förstå att hotell och andra arrangörer vill bli sammankoppla sina varumärken med en sådan dålig smak.
  3. Hotellhajen: Kul att höra två experter uttala sig. De verkar inte veta vad de pratar om.

Prenumerera gratis på Travel News fullmatade nyhetsbrev och få senaste nytt från reseindustrin varje vardag senast klockan 8.