Annons:

Annons:

Nya art déco Hotel Giò trotsar coronatider

Pressvisning i Solna: Den första april slår dörrarna upp officiellt med 180 rum, 10 våningar och inredning från arkitektfirman Spik Studios. Det geografiska fördelaktiga läget intill E4an och Hagaparken på andra sidan är naturligtvis mer lovande än det tidsmässiga. Men Eva Ilskog, General Manager hoppas på att kreativitet och samarbeten kan ta dem igenom den nu svåra perioden. 35 st rum har pentry och går för uthyrning via Blocket Bostad, då månadsvis.

Den genomgående Art deco interiören är inspirerad av Giò Pontis som är den ursprunglige byggnadsarkitekten till den före detta kontorsbyggnaden, därav namnet Hotel Giò. Den planerade detaljrikedomen är slående och på rundvandringen förstår man stoltheten hos staben som visar oss runt. Även gymmet har en del specialdesignad utrustning i art déco. Den som har bott på Steam Hotel i Västerås kommer känna igen sig då de även anlitat samma arkitektfirma.

Snart välkomnar de lokalborna till deras italienska restaurang Mamma Giò där de även kan hämta take away. I maj är de även klara med en nybyggd solig uteplats dit de välkomnar folk för AW då de är klara där med sin nya lounge, bar och scen. Målgruppen som huvudsakligen är business egentligen skulle likväl när man besöker rummen kunna attrahera par och familjer till följd av en ljus upplyftande hemmakänsla i interiören.   

– Det är ingen rusning till hotellet, men det är verkligen inte tomt heller säger Eva Ilskog.

Eva Ilskog, General Manager

– Vi vägrar ge upp just nu. Vi tänker att första påsken och sommarsäsongen ändå hade varit tuffa för oss då vi är ett helt nytt hotell, fortsätter hon. Vi följer ju såklart alla riktlinjer gällande renlighet. Vi håller avstånd mellan alla borden, tvättar händerna och handspritar. 

Noterbart är dessutom att Giò ägs och drivs av KFUM Central, en ideell förening med säte på Norrmalm. Allt överskott från hotellverksamheten tillfaller föreningen som bedriver verksamhet inom idrott, läger, kultur,  integration och internationellt arbete, företrädesvis för ungdomar. 

– Det är något som vi självfallet är extra stolta över, vilket känns otroligt fint i mitt hjärta, förklarar Eva Ilskog.

Man slås av den genomgående varma arkitektoniska känslan i Hotel Giò detaljrika interiör som nu självfallet står inför extra svåra tider den närmsta tiden. Men Spik Studios designfåtöljer och lugn beige och petroliumgrön rumsinteriör möter den som i Stockholm vill uppleva något ljust och uppiggande eller den som bara tar sig ut och tar en liten titt.   

 

 

 

Kommentarer är stängda.

Prenumerera gratis på Travel News fullmatade nyhetsbrev och få senaste nytt från reseindustrin varje vardag senast klockan 8.