Annons:

Annons:

Reseindustrin minskade mest under 2020

Swedbank har analyserat svenskarnas konsumtion 2020 utifrån utifrån korttransaktioner inom Swedbank Pay. Siffrorna bygger på över hälften av alla korttransaktioner i Sverige. Totalt har konsumtionen minskat med 14 procent. Restaurang och hotell har minskat med 22 procent. Betydligt värre är det för flygbolag och resebyråer som minskat 79 procent.

Och något större ljus i tunneln är det inte just nu. Senaste veckosiffrorna är lika dystra. Flygbolag och resebyråer ligger kvar på en låg nivå, med en minskning jämfört med förra året på 95 procent. Det finns alltså enligt Swedbanks siffror inga tecken på att människor började boka sina sommarresor under helgerna. Även restaurang och hotell är på väg ner, men här är minskningen bara 46 procent.

– Så länge smittspridningen är hög och restriktionerna är på plats räknar vi med en fortsatt svag utveckling i reseindustrin, säger Pernilla Johansson. När det vänder beror till stor del på hur snabbt Sverige och andra länder rullar ut vaccinationen.

Kommentarer är stängda.

Prenumerera gratis på Travel News fullmatade nyhetsbrev och få senaste nytt från reseindustrin varje vardag senast klockan 8.