Annons:

Satu Andersson är ny distriktsdirektör för Scandic Stockholm Circle

Satu Andersson, tidigare vd för Birka Cruises, blir ny distriktsdirektör för Scandic Stockholm Circle och områdets femton hotell utanför centrala Stockholm. Satu börjar den 16 mars och blir även en del av Scandic Sveriges ledningsgrupp, enligt ett pressmeddelande.

Satu Andersson har mångårig erfarenhet från olika roller inom ledarskap, försäljning och affärsutveckling inom besöksnäringen, senast som vd för rederiet Birka Cruises. Dessförinnan har hon bland annat varit vd för hotellen Nordic Light Hotel och Nordic Sea Hotel.

– Satu har en riktigt intressant bakgrund från svensk besöks- och turismnäring och jag ser fram emot att ta del av hennes expertis och kunskap för både våra hotell i Stockholm Circle och som en part i vår svenska ledningsgrupp, säger Peter Jangbratt, Sverigechef Scandic.

I området för Stockholm Circle ingår femton hotell kring Stockholms innerstad. Flera av dem erbjuder större mötes- och eventmöjligheter och många av hotellen attraherar samtidigt barnfamiljer under helger. Mixen mellan de olika målgrupperna; barnfamiljer, affärsresenärer och konferensdeltagare ryms alla under ett och samma tak.

– Scandic har starka produkter, bra värderingar och en utvecklingskultur som tilltalar mig. Att tillsammans med ett team av erfarna ledare få ta sig an en portfölj av hotell inom en region som växer, ska bli både spännande och utmanande. Jag är full av energi och samtidigt ödmjuk inför mitt nya uppdrag, säger Satu Andersson, distriktsdirektör Scandic Stockholm Circle.

I och med att Satu Andersson tillträder sin nya roll som distriktsdirektör den 16 mars går tidigare distriktsansvarig för Stockholm Circle, Kai Pasma, över till samma roll för området Mid och Scandics sjutton hotell från Linköping till Bollnäs.

2 kommentarer

  1. Tomas: Hotelldirektörerna har en chef över sig som är chef över hotellen, som sin tur har en chef över henne och han har sen ytterligare en chef över honom. Finns så många överflödiga chefer som bara kostar pengar. Scandic leder nog även där
  2. Anna: Vad är det för ny titel, distriktsdirektör? Låter lite väl pompöst.