Annons:

Annons:

Scandics förluster ökar mer än väntat

Hotellkedjan Scandic Groups omsättning sjönk med 86 procent och kom in under förväntan för det andra kvartalet. Även ebitda-resultatet kom in något sämre än väntat. ”Efter att Scandics beläggningsnivå sjönk till rekordlåga 6 procent i april har efterfrågan förbättrats. Beläggningen har fortsatt att öka i samband med att semesterperioden inleddes, men det har varit stora variationer i hotellportföljen”, skriver bolagets vd Jens Mathiesen. Variationer syns även i hyrorna och bolaget meddelar att man för en dialog om temporära hyresrabatter för 2020 med fastighetsägarna.

Andra kvartalet
Omsättning: 665 mkr
Väntat (Infront): 533 mkr
2019: 4 853 mkr
Ebitda-resultat: – 1 138mkr
Väntat (Infront): – 964 mkr
2019: 559 mkr

3 kommentarer

  1. Meuo: Kanske dags att göra sig av med hotellen som kostar mer än de smakar. I småstäder där underhåll och renoveringar inte är försvarbart i förhållande till beläggning och det kvittar hur mkt man renoverar ett hotell i en liten stad. Folk kommer inte dit för det. Att de konkurrerar ut sig själva i storstäderna kan ju också vara en bidragande orsak. Bara i Sthlm city har man 8 hotell, varav 3 är nybyggen som öppnat senaste åren för offantliga summor Svara
  2. Joppe: Vad händer om/när andra vågen kommer? Hur många hotellkedjan går i konkurs då. Byt inte kanal..... Svara
  3. Leo: Om det blir en andra, långvarig våg. Då kommer det sänka många företag, oavsett storlek. Några statliga åtgärder i samma omfattning som nu, kommer det inte bli. Det finns helt enkelt inga pengar för det Svara

KOMMENTARER

E-postadressen publiceras inte.

Våra regler är enkla: Håll en god ton. Visa respekt för dem vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras av redaktionen.

3 KOMMENTARER ÖPPNA

Prenumerera gratis på Travel News fullmatade nyhetsbrev och få senaste nytt från reseindustrin varje vardag senast klockan 8.