Annons:

Annons:

Skogshem & Wijk på Lidingö har fått StaySafe Certificate

Enligt ett pressmeddelande blir Skogshem & Wijk på Lidingö den första anläggningen i Sverige att säkerhetscertifieras av StaySafe Hospitality. S & W har med råge klarat StaySafe Certificate som bland annat bedömer brandsäkerhet, personalens beredskap att hantera olyckor, sjukdom och andra incidenter, men även matsäkerhet, renlighet och hygien. Anläggningens hygiensäkerhet kommer inom dessutom de närmsta dagarna premieras extra genom ett särskilt StayClean Certificate.

StaySafe Hospitality Ltd är ett internationellt certifieringsföretag som sedan många år tillbaka har en framgångsrik modell för riskbedömning, kvalitetssäkring och certifiering av hotell och mötesanläggningar i hela världen.

Den aktuella modellen ”Certifiering 2.0” innebär att anläggningen via en mjukvara går igenom ca 800 säkerhetsrelaterade frågor och preciserar vad anläggningen har för profil. Därefter kommer specifika

frågor upp och allt detta stöds av ett program där alla åtgärder tydligt poängsätts. Anläggningen och StaySafe skapar en kommunikation och StaySafe besöker och kontrollerar anläggningen med jämna

mellanrum. Exempel på andra hotell som har fått sina certifieringar är bland annat Rosewood Hotels med hotell i London, New York och Paris och Fairmont The Palm i Dubai.

I egenskap av StaySafe’s Global Ambassador, lämnade Hans Kanold, pionjären som i början på 2000-talet tillsammans med Pinkerton Consulting & Investigation tog fram ”The Global Hotel Security

Standard”, över den allra första svenska certifieringen till Skogshem & Wijks ägare Thomas Nagel.

– Det är mycket glädjande att gå in i Sverige och få presentera StaySafe Hospitality’s metod för att jobba med riskhantering och att kvalitetssäkring av hotellens systematiska arbete för att kunna erbjuda sina gäster ett säkert bemötande ur alla aspekter, inklusive hygien säger

Richard Higgins, CEO StaySafe Hospitality i ett pressmeddelande.

– Detta känns fräscht och spännande, säger Hans Kanold, som har många års erfarenhet från den internationella certifieringsvärlden.

– För oss på Skogshem & Wijk är säkerhet och hygien för både personal och gäster mycket viktigt. Med hjälp av StaySafe Hospitality och deras kunskap och rutiner, känner vi att vi kan uppnå och bibehålla denna höga nivå av säkerhet och hygien som vi på Skogshem & Wijk eftersträvar berättar Thomas Nagel VD Skogshem & Wijk i ett pressmeddelande. Tillsammans med hela vårt team jobbar vi dagligen för att alla våra gäster och vår personal kan känna sig trygga i alla lägen.

Kommentarer är stängda.

Prenumerera gratis på Travel News fullmatade nyhetsbrev och få senaste nytt från reseindustrin varje vardag senast klockan 8.