Annons:

Annons:

”Vi tror på Malmö som jobb- och tillväxtmotor”

Burim C. Sumiq är ny vd på Moment Hotel i Malmö. Här berättar han om Malmö, hur hotellbranschen mår under corona och att han som chef kan bli bättre på ALLT.

Grattis Burim C. Sumiq, du är ny vd på Moment Hotel i Malmö. Varför valde de dig?

– Tusen tack! Jag tror att de valde mig för mitt starka ledarskap och för min senaste erfarenhet som vd och ansvarig för etableringen av Quality Hotel The Mill i Malmö.

Säg något bra om Malmö.

– Matscenen i Malmö! Det är riktigt kul att se att ”matmalmö” är på god väg att knappa in på Köpenhamn. Aktörer som vågar tro på sina idéer samtidigt som andra vågar ändra och utveckla, redan framgångsrika,  koncept – det kräver mod!

Ni ska dubblera antalet rum, varför? 

– Vi tror på Malmö och vi tror på Malmö som den jobb- och tillväxtmotor staden är. Just nu befinner vi oss i exeptionella tider med Covid-19-pandemin, men vi måste våga se och tro på bättre tider igen. Vi är övertygade om att vårt koncept med prisvärda, smarta och yteffektiva rum är rätt i tiden, ännu mer rätt nu, efter att vi är igenom pandemin. Vårt fokus ligger på att vi erbjuder sköna sängar i en trygg och tilltalande miljö – vi rekommenderar gladeligen våra gäster till stadens restauranger!

Hur mycket kostar det att dubbla antalet rum?

– Det är en ägarfråga som jag väljer att inte uttala mig om.

Hur mår hotellindustrin just nu i corona-tider? 

– Riktigt dåligt.

Din tre bästa egenskaper som vd?

Tydlighet, lyhördhet och  motiverande coaching.

Och vad kan du bli ännu bättre på?

ALLT.

Namn: Burim C. Sumiq

Titel: VD

Familj: Fru Elin och 2 döttrar, Liv & Silje.

Bor: Mellbystrand

Senaste resa: Rom

Favorithotell: W Bangkok, Hotel Coates(Paris), Pigalle(Paris)

Favoritreseapp: Google

Flygbolag som jag åker helst med: SAS & Finnair

Favoritdestination: Bangkok, Paris

Min drömresa: Tokyo.

Detta vet vi inte om dig: Jag ska springa HUB100 (Halland Ultra Beach 100mile)loppet i augusti -21. Starten går norr om Varberg och målgång i Båstad. Högerfoten i vattnet hela vägen söderut och i mål, det är grundtanken.

 

Kommentarer är stängda.

Prenumerera gratis på Travel News fullmatade nyhetsbrev och få senaste nytt från reseindustrin varje vardag senast klockan 8.