Annons:

Annons:

Visita vill se politisk insats för haltande hotellbransch

Hotellbranschen står inför ytterligare drygt ett år av haltande förrän den kan bedömas vara tillbaka på intäktsnivåerna före pandemin. Och för att inte tappa spåret längs vägen krävs politiska insatser, anser branschorganisationen Visita.

Enligt Visitas beräkningar har bolagen i branschen skjutit upp sammanlagt omkring fyra miljarder kronor i skatt under coronakrisen – pengar som de måste börja betala tillbaka under andra kvartalet nästa år.

– Det är väldigt svårt att se var de pengarna ska komma ifrån. Därför menar vi att man från politikens sida nu måste se behovet av att stimulera efterfrågan för branschen men också ta ner kostnaderna för företagen, säger Visitas chefekonom Thomas Jakobsson till TT.

4 kommentarer

  1. Reseräven: Håller helt med, ha 0% moms under hela 2022 på hotell och konferens så kommer branschen att bygga grunden igen.
  2. Fredrik: Marknadskrafterna borde få spela ut och de som inte klarar sig får gå i KK. Ingen statlig konstgjord andning, tack! Och vill de som är kvar efter det ha tillbaka sin personal så får de betala mer.
  3. Mats: Så Visita tycker att hotellkedjor som Scandic också ska få ytterligare stöd för att ”klara sig”?. Trots att de är på listan över de som fått mest pengar under pandemin samt trots att VDn tar ut 12 miljoner i lön?!. Skärp er nu Visita, för h*vete. Vems intresse arbetar Visita för egentligen, för de verkar sakna verklighetsuppfattning många gånger.
  4. Reijo F: Hotellen har aldrig varit en samhällskritisk företeelse. Det överutbud av hotellrum som just nu finns i landet behöver reduceras eller byggas om till bostäder/studentbostäder. De bolag som inte är snabba nog att anpassa slås ut - som i alla andra oskyddade branscher.

Prenumerera gratis på Travel News fullmatade nyhetsbrev och få senaste nytt från reseindustrin varje vardag senast klockan 8.