Annons:

Annons:

Stor efterfrågan på hyrbil under jul och nyår

Efter en tuff vår blev sommaren intensiv för Sveriges största biluthyrningsföretag Hertz och en annorlunda höst visar på nya bokningstrender inför vinterns resande. Kunderna följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer och bokningskurvorna speglar restriktionerna som kommuniceras, enligt ett pressmeddelande.

”Under 2020 har vi kunnat se lite annorlunda trender, där kunderna hyr med mycket kortare varsel och sedan har bilen under en längre period. Hyreslängden har i snitt fördubblats jämfört med ett mer normalt år. Efter sommaren har vi noterat en långsam tillbakagång i efterfrågan från både företagskunder och privatpersoner men under vissa veckor var vi nästan ikapp bokningsläget vi hade samma period 2019. Men efter 3:e november när Folkhälsomyndigheten kom med nya restriktionerna avbokades det naturligt nog mycket för kommande veckor”, säger marknadschef Anders Tärnell i ett pressmeddelande.

Kunderna har under framförallt sommaren bokat bil månadsvis och inför julen ser vi att man hämtar bilen redan runt Lucia och sedan har den till mitten av januari. Bokningsläget är starkt sammankopplat med de råd och rekommendationer som kommuniceras och det märkts tydligt i bokningskurvorna. En av Hertz mest populära produkter under 2020 har varit Hertz Long Term där man istället för att leasa bil, kan hyra mer flexibelt i längre perioder och byta bil när det passar.

”Bokningsläget inför jul och nyår ser mycket god ut, men vi är ödmjuka inför att eventuella restriktioner kan förändra det läget. Framförallt i storsdatsregionerna, Stockholm, Göteborg och Malmö ser vi en stor ökning och det gäller att skynda sig om man vill hyra bil under ledigheten i dessa regioner.” säger Anders Tärnell i ett pressmeddelande.

En kommentar

  1. Erik: Det är stor efterfrågan på hyrbilar under Jul och Nyår vartenda år.
Senior Sales Operations Agent to Qatar
Sista ansökningsdag:
1 juli 2021
Visitnorway söker en Branschspecialist
Sista ansökningsdag:
1 juli 2021

Prenumerera gratis på Travel News fullmatade nyhetsbrev och få senaste nytt från reseindustrin varje vardag senast klockan 8.