Annons:

Annons:

Facket varslar om strejk på Grand Hôtel

Hotell- och restaurangfacket varslar om strejk från den 17 november, uppger facket i ett pressmeddelande. Strejkhotet kommer efter att förhandlingarna med Visita avslutats i oenighet. Facket skriver att arbetsgivarorganisationen motsätter sig de löneökningar som finns i industrins normerande avtal. Totalt sex företag på sex orter berörs av strejkvarslet.

– Visita har uppvisat en anmärkningsvärd tondövhet för den ordning som gäller enligt den svenska modellen, säger Malin Ackholt, HRF:s förbundsordförande.

På listan över bolag som hotas av strejk finns Grand Hôtel i Stockholm, Scandic i Helsingborg, Clarion i Helsingborg och Svenska mässans restauranger.

En kommentar

  1. Anonym: Facket kommer aldrig ta ut sina medlemmar i strejk. Tafattheten hos HRF är påtaglig och har alltid varit. De måste också fatta att en löneökning i en bransch som har tappat i snitt 90% av sina intäkter i år. Inte är realistiskt. Svara

KOMMENTARER

E-postadressen publiceras inte.

Våra regler är enkla: Håll en god ton. Visa respekt för dem vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras av redaktionen.

1 KOMMENTARER ÖPPNA

Prenumerera gratis på Travel News fullmatade nyhetsbrev och få senaste nytt från reseindustrin varje vardag senast klockan 8.