Annons:

Annons:

L kräver omedelbart krisstöd till restauranger

Liberalerna kräver ett omedelbart krisstöd till krogar och restauranger, efter att regeringen i går meddelade att alkoholförsäljning ska förbjudas efter klockan 22.

Direkta branschstöd eller nedsatta arbetsgivaravgifter är två möjliga alternativ, skriver Liberalerna i ett pressmeddelande.
– Vi kan inte lämna företagen med hårda restriktioner och utan kompensation. Det är direkt ansvarslöst, säger partiledaren Nyamko Sabuni.
Även Centerpartiet anser att det är ”givet att staten måste kompensera företagen”, enligt ett uttalande till TT.
Finansminister Magdalena Andersson (S) sa tidigare på dagen att det kan bli aktuellt med extra krisstöd.

2 kommentarer

  1. Tim: Kanske skulle börjar med munskydd som övriga världen innan FHM/Regeringen ger sig på ännu en bransch.
  2. Erik: Fast varför är det så givet att det är just staten som måste kompensera?. Krogarnas hyresvärdar och leverantörer t.ex kunde väl också ha ett finger med i spelet istället för att lägga över allting på staten, som ju inte precis inför dessa restriktioner för att det är kul. Visst ska staten stödja en del men inte fullt ut. Hur länge ska det pågå och är det verkligen värt att hjälpa krogar som redan innan pandemim låg på ruinens brant och som nätt och jämnt håller sig levande tack vare stödet och som ändå kommer gå i konkurs när det inte längre finns något stöd

Prenumerera gratis på Travel News fullmatade nyhetsbrev och få senaste nytt från reseindustrin varje vardag senast klockan 8.