Annons:

Annons:

TheFork lanserar initiativet ”Back to the Restaurants”

Genom att inspirera fler människor att börja besöka restauranger igen vill TheFork stödja restaurangbranschen och dess ekonomiska återhämtning. Från den 17 september till den 17 november kommer kampanjen att erbjuda restauranggäster 50 procent rabatt på matnotan på över 250 deltagande restauranger runt om i landet. Syftet är att hjälpa restaurangerna att locka nya matgäster för att kunna återhämta sig ekonomiskt från den kris som drabbat hela branschen på grund av Corona-virusets framfart, enligt ett pressmeddelande.

“Back to the Restaurants” är höstens största gastronomiska händelse. Initiativet som tagits fram av TheFork kommer att äga rum mellan den 17 september och den 17 november i samtliga 22 länder där TheFork är verksamma. Fler än 10 000 restauranger kommer att erbjuda sina gäster 50 procent rabatt på matnotan genom sitt deltagande. Bara i Sverige kommer fler än 250 restauranger att delta, och målet med kampanjen är att stödja och lyfta fram svenska restauranger, samtidigt som restaurangbesökare får möjlighet att njuta av härliga middagar till ett väldigt förmånligt pris.

Under “Back to the Restaurants” kommer TheFork att göra en omfattande marknadsföringsinsats för att ge deltagande restauranger ökad synlighet, locka fler gäster och därmed generera fler bokningar.

De senaste månaderna har branschen genomgått en djupare nedgång än någonsin tidigare. Under Covid 19-krisen har TheFork genomfört en undersökning* som visade att 68 procent av TheForks restaurangpartners har en beläggning på mindre än 40 procent jämfört med innan krisen. Samma undersökning visar också att restaurangägarna anser att de åtgärder som skulle vara mest verksamma för att återigen fylla deras lediga bord är: (1) marknadsföring online, (2) TV-kampanjer, och (3) specialerbjudanden, och att tomma bord är det tveklöst mest kostsamma scenariot för en restaurang.

En kommentar

  1. Emi: Hoppas att restaurangerna utnyttjar det här på ett smart sätt, och inte som det varit förut med dessa erbjudanden från The Fork, att menyn är högst begränsad och att kvalitén inte är den bästa.. för "gästen betalar ju ändå bara hälften" Svara

KOMMENTARER

E-postadressen publiceras inte.

Våra regler är enkla: Håll en god ton. Visa respekt för dem vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras av redaktionen.

1 KOMMENTARER ÖPPNA

Prenumerera gratis på Travel News fullmatade nyhetsbrev och få senaste nytt från reseindustrin varje vardag senast klockan 8.