Annons:

Annons:

Visita: ”Ansvarslöst av HRF att varsla om strejk”

Hotell- och restaurangfackets (HRF) varsel om strejk mot hela besöksnäringen är ansvarslöst och ett hårt slag på en näring som redan ligger ner, menar Visita skriver Besöksliv.

Visita menar att det är ansvarslöst agerande under besöksnäringens värsta kris någonsin, där 50 000 personer redan förlorat jobbet eller är varslade och över 60 000 är permitterade.

– Att mitt under denna kris hota med strejk är totalt ansvarslöst och ökar risken att fackets medlemmar inte har något jobb att komma tillbaka till, säger Jonas Siljhammar, vd Visita.

4 kommentarer

  1. Erik: Inget att oroa sig över. HRF är ändå det mest tafatta fackförbundet av alla. Hur många gånger har de inte varslat om strejk för att sen, i sista sekund ändå sätta sig i knät på arbetsgivarna. Det enda som är anmärkningsvärt är att man kräver löneökningar i en bransch som i princip stått still sedan April. Svara
  2. PO: Ja, visst är det anmärkningsvärt att kräva löneökningar, med strejkvarsel som stridsmedel, i en bransch som knappt har några kunder, dvs. intäkter att betala löneökningar med. Men detta är så symtomatiskt i den fackliga tankevärlden. Det finns inte och har aldrig funnits samt kommer sannolikt inte att finnas en finkalibrig inställningsmöjlighet på den fackliga lönekranen, som är en funktion av vilka omständigheter som råder där ute i verkligheten. Svara
  3. Aleç: Bara SAS piloter som strejkar i Sverige Svara
  4. Subscriber User: Ännu ett exempel på hur tondövt och förlegat facket är. En bransch som massvarslat och permitterad på grund av omvärlden där facket inte alls uppfattat hur verkligheten är för alla andra och arbetsgivarna. Svara

KOMMENTARER

E-postadressen publiceras inte.

Våra regler är enkla: Håll en god ton. Visa respekt för dem vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras av redaktionen.

4 KOMMENTARER ÖPPNA

Prenumerera gratis på Travel News fullmatade nyhetsbrev och få senaste nytt från reseindustrin varje vardag senast klockan 8.