Annons:

Annons:

Just nu: Allsvenskan får sätta igång igen i juni

Tävlingsidrotten får starta igen från och med den 14 juni. Det bekräftar idrottsminister Amanda Lind (MP) på en presskonferens. Fredagsmorgonens besked innebär bland annat att dam- respektive herrallsvenskan i fotboll kan starta i juni, utan publik. Nu är det därför raskt arbetstempo som gäller för klubbarna och deras intresseorganisationer Svensk elitfotboll (Sef) och Elitfotboll dam (EFD). Träningsmatcher ska ordnas, herrarnas svenska cupen ska klämmas in (damernas har ställts in) och sedan ska det väljas en variant av de spelprogrammen som sedan en tid finns. Troliga startdatum är den 14 juni för herrarna och 27–28 juni för damerna. Matcherna ska dock spelas utan publik. – Beslutet ska inte se som en allmän lättnad av restriktioner, säger inrikesminister Mikael Damberg (S).

När publiken får återvända till arenorna är oklart, men det lär sannolikt dröja.

Det ligger långt framåt. Jag räknar nog med att den här begränsningen på 50 (personer) kommer att gälla över sommaren, säger Folkhälsomyndighetens generaldirektör Johan Carlson.

Kommentarer är stängda.

Prenumerera gratis på Travel News fullmatade nyhetsbrev och få senaste nytt från reseindustrin varje vardag senast klockan 8.