Annons:

Annons:

Ännu en svag hotellmånad: ”Risk att vissa hotell stängs ute från krisstöd”

Bokningsläget för hotell i Sverige och Stockholms län är fortsatt väldigt svagt, visar nya siffror för oktober månad. I genomsnitt har 50 procent av intäkterna fallit bort – en siffra som är hela 67 procent i Stockholms län.

– Paradoxalt nog finns risken att vissa krisande hotell helt stängs ute från omställningsstödet och det är så klart extra kännbart när det varit konstant krisläge i en god bit över ett halvår, säger Stefan Westerberg, chefekonom på Stockholms Handelskammare i ett pressmeddelande.

2 kommentarer

  1. Steffen: Jag ser med sorg på vad som sker och kommer att ske. Masskonkurser är oundvikliga i 2021. Branschen kommer inte återhämta sig när vaccinet är på plats. Det är allvar och de aktörer på marknaden som medvetet spelar ner problemen i nån typ av töntig tuppmätning med konkurrenterna skadar bara sig själva och branschen ännu mera. Det vi ser och kommer se är en veritabel hotelltsunami. Ingen vinner på att vi i branschen låtsas något annat i något fåfängt försöka till revirtänk mot konkurrenter.
  2. Fredde: Krisstödet borde först och främst gå till de mindre hotellföretagen eller de som drivs helt i privat regi. Spyr när jag läser om hur mycket pengar ett stort börsnoterat bolag som Scandic får medan aktieägare och investmentbolagen flåsar i deras nacke. Jag skiter faktiskt i om Scandic går under, det kommer de heller inte göra för någon kommer gå in med pengar om det skulle komma till det. Däremot bryr jag mig om Pia och Daniel Anderssons lilla stadshotell i valfri mindre stad i Sverige.

Prenumerera gratis på Travel News fullmatade nyhetsbrev och få senaste nytt från reseindustrin varje vardag senast klockan 8.