Annons:

Annons:

Göteborgs Stad presenterar pilotprojekt för varslad hotellpersonal

Varslade från den av Covid-19 hårt drabbade hotellbranschen ska kompetensutvecklas för att kunna ta sig an fler arbetsuppgifter när krisen är över. Det är resultatet av ett projekt som presenteras av Göteborgs Stad och Nordic Choice Hotels enligt ett pressmeddelande.

Den för Göteborgs så viktiga besöksnäringen har drabbats av de reserestriktioner och förbud mot allmänna sammankomster med mer än 50 personer som har kommit i Covid-19-krisens spår. Många i branschen har varslats om uppsägning.

– Det här är ett pilotprojekt som ska ge arbetslösa chansen att snabbt bygga på sin erfarenhet och utbildningsbakgrund för att bli mer attraktiva på arbetsmarknaden, säger Andreas Lökholm, förvaltningsdirektör på Arbetsmarknad och vuxenutbildning i Göteborgs Stad i ett pressmeddelande.

Till en början ska 40 till 45 uppsagda personer från sju hotell kompetensutvecklas. De som går klart utbildningen får ett yrkesbevis inom städservice. Yrkesbeviset utgör en gemensam standard för branschen. Vi ser nu nya grupper som blir arbetslösa och därför har Göteborgs Stad tagit fram den här lösningen som kommer att utökas om den faller väl ut.

– Vi ser fram emot samarbetet med Göteborg Stad. Att kunna erbjuda vår personal utbildning i en tid av varsel o permitteringar betyder mycket för oss som arbetsgivare säger Tina Tropp Jerresand, People&Culture Manager Sverige, Nordic Choice Hotels i ett pressmeddelande.

Eleverna kommer att delas upp i två grupper utifrån deras kunskaper i svenska och de kommer att utbildas i:

  • Yrkessvenska
  • Hjärt- och lungräddning
  • Digital färdighet
  • Hållbart miljöarbete
  • Kundservice och bemötande

Utbildningen ges i cirka 30 timmar per vecka i åtta veckor. Den sker både på plats och på distans för att göra det möjligt för deltagarna att stå till arbetsmarknadens förfogande under utbildningen.

Kommentarer är stängda.

Prenumerera gratis på Travel News fullmatade nyhetsbrev och få senaste nytt från reseindustrin varje vardag senast klockan 8.