Annons:

Annons:

Nytt krispaket till småföretag – arbetsgivaravgiften sänks

Regeringen, C och L är överens om ett nytt krispaket för att stötta svenska småföretag i coronakrisen. – Det vi ser är en kombinerad efterfrågechock och utbudschock, säger finansminister Magdalena Andersson (S) på en presskonferens.

En del av paketet är en tillfällig sänkning av arbetsgivaravgifter och egenavgifter för företag med upp till 30 anställda, så att enbart ålderspensionsavgiften betalas. Detta medför en skattelättnad med upp till 5 300 kronor per anställd och månad, enligt Direkt. Den offentligfinansiella kostnaden för detta beräknas till 33 miljarder kronor.

Regeringen vill även se tillfällig rabatt för hyreskostnader i utsatta branscher – som sällanköpshandel, hotell, restaurang – samt en statlig lånegaranti. Slutligen ska reglerna för periodiseringsfonder ändras tillfälligt så att egenföretagare som har drabbats hårt till följd av virusutbrottet får sänkt skatt.

”Äntligen”, är Breakits medgrundare Stefan Lundells reaktion.

”Och jag reagerar både som ekonomijournalist och småföretagare”, skriver han i en kommentar.

Lundell menar att regeringens åtgärder kommer att innebära en ”tillfällig andhämtning” för entreprenörer som varit desperata.

Kommentarer är stängda.

Senior Sales Operations Agent to Qatar
Sista ansökningsdag:
1 juli 2021
Visitnorway söker en Branschspecialist
Sista ansökningsdag:
1 juli 2021

Prenumerera gratis på Travel News fullmatade nyhetsbrev och få senaste nytt från reseindustrin varje vardag senast klockan 8.