Annons:

Annons:

Quality Hotel rekryterar tre hotelldirektörer internt

Tre hotell i Linköping, Kristianstad och Malmö får nytt ledarskap. Quality Hotel Ekoxen i Linköpings nya hotelldirektör och VD blir Jacob Corlin. I Kristianstad så tar Jessica Augustsson över som hotelldirektör och VD för Quality Hotel Grand. Quality Hotel The Mill får Jenny Pieplow Benestam som ny VD och hotelldirektör.

Quality Hotel Ekoxen i Linköpings nya hotelldirektör och VD blir Jacob Corlin. Jacob ansvarar sedan tidigare för Quality Hotel The Box och kommer med det nya uppdraget att ansvara för Qualitys båda hotell i Linköping. Tidigare uppdrag har varit som försäljningschef och gruppchef för Kolmårdens Djurpark, Park and Resort Scandinavia. Han har också inom Parks and Resorts Scandinavia varit operativ chef och arbetsledare med inriktning på försäljning för deras anläggningar Gröna Lund, Skara Sommarland och Furuviksparken.

– Jacob har under sin tid på Quality Hotel visat på fantastiska resultat och det känns därför naturligt och bra att han får ansvaret för vår samlade verksamhet i Linköping. Det här bli bra för att utveckla våra hotell och det blir bra för våra hotellgäster, säger Quality Hotels Director of Operations Susanna Ståhl i ett pressmeddelande.

I Kristianstad så tar Jessica Augustsson över som hotelldirektör och VD för Quality Hotel Grand. Jessica är sedan tidigare en viktig del av framgången för hotellet då hon varit anställd på hotellet sedan 2005. Idag arbetar hon som Hotellchef och dessförinnan varit Business Controller för hotellet. Innan Jessica började på Quality Hotel arbetade hon inom Accor Hotels i Köpenhamn och Lund och har dessutom med sig en utbildning i Tourism Management från University of West London.

– Det känns otroligt fint att vi kan fortsätta erbjuda Jessica nya utmaningar inom bolaget samtidigt som vi får behålla hennes kompetens. Jessica är driven, entusiastisk, strategisk och nyfiken. Det är bra egenskaper hos någon som har som uppdrag att skapa ett andra hem för människor på resa, säger Susanna Ståhl i ett pressmeddelande.

Malmös stolthet Quality Hotel The Mill får Jenny Pieplow Benestam som ny VD och hotelldirektör. Jenny får med det nya uppdraget ansvaret för Quality Hotels samtliga hotell i Malmö-regionen. Sedan tidigare är hon också ansvarig för Quality Hotel View i Hyllie. Innan Jenny började arbeta som hotelldirektör var hon Nordic Choice Hotels Regional Sales Director för Skåne och Danmark och ansvarade bland annat för etableringen av Clarion Hotel Malmö Live. Hon har också varit med och drivit Restaurang Skeppsbron 2 i Malmö.

– Jenny har visat att hon har ett jäkla driv och fullt fokus på att skapa hotell- och mötesupplever utöver det förväntade. Jenny har genom ett otroligt engagemang byggt ett starkt team som från dag ett dominerat Hyllie. Jag ser fram emot att se vad hon kommer att åstadkomma inne i Malmö, säger Ståhl i ett pressmeddelande.

Samtliga tre nyutnämnda hotelldirektörer är internrekryteringar.

– Jag är väldigt glad över att vi har så mycket kunskap och talang internt i bolaget som gör att vi kan fortsätta erbjuda människor utveckling, utmaningar och nya steg i karriären. Med Jacob, Jessica och Jenny fortsätter vi bygga den utvecklingsresa som vi startat för Quality Hotel och jag är övertygad om att de med sitt ledarskap kommer ha stort fokus på sin personal så att de tillsammans och starkt ger hotellens gäster ett bra andra hem, säger Ståhl.

3 kommentarer

  1. Anonym: Bedömdes de också lämpliga eller ej i en 5minuters "speed dating"? Så som ni rekryterar annan personal?
  2. Kevin S: Inte första gången och troligen inte sista Quality Hotels (NordicChoiceHotels) hellre anställer internt mot att i stället bjuda in kandidater utanför med bättre och längre erfarenheter och kunskap som saknas idag inom Quality Hotels. Quality och Nordic Choice Hotels ligger långt efter trenderna mot vad vi ser i utländska kedjor och borde därav tänka om. I Sverige syns det oftare att man hellre anställer internt än utanför, det blir därav mer "inavel" och det finns varningstecken varför de inte tittar utanför "boxen " och flera Hotel kedjor vågar de inte detta utan hellre vill vara lojala mot de som inte vågar säga emot sina chefer...
  3. Erik: Borde inte vara tillåtet att Internrekrytera när det finns hur många arbetslösa som helst just nu. Erfaret kompetent folk som väl ska ha samma chans att hitta ett jobb

Prenumerera gratis på Travel News fullmatade nyhetsbrev och få senaste nytt från reseindustrin varje vardag senast klockan 8.