Annons:

Undersökning: 7 av 10 längtar efter fysiska möten

I dag är 83 procent av våra interna mötena digitala, 7 av 10 längtar efter fysiska möten men tron på att större möten kan arrangeras under hösten är låg. Svenska Möten har undersökt hur vi möts i en tid när vi inte kan mötas och hur våra möten kommer att se ut efter coronapandemin, enligt ett pressmeddelande.

Den ovissa utvecklingen skapar ett vacuum för många verksamheter; endast 16 procent planerar för framtiden efter corona medan 41 procent uppger att de inte har börjat planera. Däremot har corona gett den digitala utvecklingen en rejäl skjuts, 83 procent uppger att de i dag har all sina interna möten digitalt och 64 procent tror att de externa mötena kommer att förbli mer digitala även efter pandemin.

7 av 10 uppger att de föredrar att återgå till fysiska möten efter pandemin, drygt 1 av 10 vill fortsätta med digitala möten primärt. De som vill ses saknar främst den direkta kontakten, småpratet och nätverkandet samt att kunna läsa av mötet, kroppsspråk och stämning. Många upplever att det digitala mötet inte är lika effektivt trots tillgång till nödvändig teknik. En förklaring är att ett digitalt möte ställer andra krav på framförallt mötesledaren men också deltagarna, och det är en process att lära sig. Och på tal om nödvändig teknik, VR har inte slagit igenom ännu men en fjärdedel är nyfikna på att prova det som ett komplement till övriga mötesformer.

Vad gäller möten i höst så är bilden splittrad. På frågan om organisationen planerar att arrangera ett fysiskt möte för färre än 50 personer i höst så är det jämnt fördelat på den 5-gradiga skalan från ”mycket” till ”inte alls” sannolikt.

Tron på att arrangera möten för fler än 50 personer under hösten är låg (61 procent) men 30 procent uppger att det är mycket sannolikhet att de arrangerar större möten/utbildning/event digitalt under 2020-21.

– Dagens situation har kullkastat hur vi möts och vi har alla fått vara uppfinningsrika för att anpassa oss till situationen. Klart är att våra mötesrutiner kommer att se annorlunda ut framöver och vi ser också att det allt tydligare utkristalliseras vilka möten vi lika gärna kan ta digitalt och vilka som främjas av att vi ses,  säger Sylvia Nylin, vd Svenska Möten i ett pressmeddelande.

Kommentarer är stängda.

Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024
Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Reseproducent/projektledare till Travel Team
Sista ansökningsdag:
15 maj 2024