Annons:

Annons:

Viking Line minskar omsättning och ökar förlusten

Åländska rederibolaget Viking Line minskade sin omsättning och ökar förlusten. Företaget vinstvarnar också för helåret.

Omsättningen sjönk 21,7 procent till 75 miljoner euro (95,8). Rörelseresultatet blev -21,5 miljoner euro (-14,2). Resultatet före skatt var -23,4 miljoner euro (-15,4). Resultatet efter skatt blev -18,7 miljoner euro (-12,3).

”Vi ser fram emot att få återuppta vår trafik med förhoppning att detta kan ske redan till högsäsongen i juli och augusti. Högsäsongen är som alltid avgörande för vårt resultat. Att semestra i närområdet är något som vi förväntar oss vara attraktivt i och med coronaepidemins spridning över världen. Epidemin kommer sannolikt att påverka resemönstren i framtiden. Vi skall vara beredda på det och tror att resor till våra destinationer och framförallt till och genom skärgården kommer att uppleva en renässans”, skriver vd Jan Hanses.

Viking Line har påbörjat förhandlingar med sina finansiärer. Rederiet justerar också sina utsikter med hänvisning till coronaviruset. Bolaget bedömer det som osannolikt att uppnå ett positivt resultat för räkenskapsåret 2020. De tidigare publicerade resultatutsikterna var att det är för tidigt att kvantifiera inverkan på resultatet, då stor osäkerhet råder kring utvecklingen.

Kommentarer är stängda.

Prenumerera gratis på Travel News fullmatade nyhetsbrev och få senaste nytt från reseindustrin varje vardag senast klockan 8.