Annons:

Annons:

”Det är en tuff tid, men förhoppningsvis kommer vi starkare ur den”

Carolina Blom står i startgroparna för att tillträda som mötes- och eventansvarig på Ellery Beach House som just nu håller på att färdigställas på Lidingö utanför Stockholm.

Grattis Carolina Blom till nya jobbet som Head of Meeting & Event på Ellery Beach House. Varför valde de dig?
– Stort tack! Jag har lång erfarenhet av service och älskar att skapa gästupplevelser men framför allt så var det i värderingar och företagskultur som det sa ”klick”. En gemensam vision hur man leder och skapar en plats att längta till för både gäster och personal.

Du har arbetat på Stockholmsmässan innan – vilka kunskaper och erfarenheter tar du med dig därifrån som du kommer att ha nytta av på din nya arbetsplats? 

– På Stockholmsmässan planeras och arrangeras event i olika kategorier och varje event har sin målgrupp med sina förväntningar och olika servicebehov. Att ha koll på gästens mål med besöket är A & O och något jag alltid har med mig för att möta och överträffa förväntningar.

Det är turbulenta tider i och med coronapandemin – på vilket sätt har detta färgat din nystart?

– För mig personligen innebar det några månaders ledighet och det har blivit en tid för reflektion och återhämtning. Allt som ofta kör vi bara på men nu har många av oss tvingats stanna upp, skifta fokus och tänka om. Det är en tuff tid nu, men förhoppningsvis kommer vi starkare ur den och jag längtar efter att komma igång och jobba tillsammans med kollegorna på Ellery.

Vad gör en mötes- och eventchef hela dagarna så här innan öppning?
– Jag påbörjar min tjänst 1 juni så just nu är jag ledig och försöker njuta av dagarna så gott det går i dessa tider. Blir en hel del promenader i naturreservatet, utomhusfika och dagens ”to do” är att inreda balkongen.

Hur börjar du din arbetsdag? 

– Med en stor kopp kaffe och en runda på arbetsplatsen för att säga god morgon till kollegorna.

Vilken är hotellbranschens största utmaning framöver?

– Vi kommer se förändringar och en annan typ av resande och då gäller det att branschen är redo att ställa om och tänka nytt. Sen tidigare pågår en digitaliseringsresa i branschen och kreativiteten under krisen har varit stor. Jag tror att det nu handlar om att fortsätta på de spåren och utveckla sin produkt och sitt utbud för att möta gästernas nya behov.

Det finns inget ont som inte har något gott med sig heter det ju – vad tror du att hotellindustrin kommer att ”göra om och göra rätt” när coronakrisen lagt sig?

– Jag tror att möjligheter kan vara detsamma som utmaningar och krisen har fått oss att ofrivilligt tänka mer utanför boxen för att hitta nya inkomstkällor. När vi kommer ut på andra sidan av corona kan vi ta fasta på de få positiva effekterna och använda erfarenheten och kreativiteten som visats för att fortsätta utveckla hotellverksamheten.

Namn: Carolina Blom

Titel: Blivande Head of Meeting & Event

Ålder: 30 år

Bor: Hammarbyhöjden, Stockholm

Senaste resa: Rom, Italien

Favorithotell: Singer Palace Hotel, Rom

Favoritreseapp: Google Maps

Flygbolag: SAS

Favoritdestination: Skärgården

Min drömresa: En safari i Afrika

Detta vet vi inte om dig: Älskar matlagning och Pasta Bolognese är paradrätten

 

2 kommentarer

  1. Lena: Vem är den här tomten? Kom igen Travelnews, det är Corona tider och inte nyhetstorka!
  2. Johanna: Lycka till på nya jobbet Carolina! Ser fram emot att besöka Ellery när det öppnar.
På nytt jobb

Prenumerera gratis på Travel News fullmatade nyhetsbrev och få senaste nytt från reseindustrin varje vardag senast klockan 8.