Annons:

Annons:

”Staycation har aldrig varit så aktuellt som nu”

Från Karibien till Lidingö. Cecilia Bolandrina är ny total revenue manager på Ellery Beach House på Lidingö utanför Stockholm.

Grattis Cecilia Bolandrina till nya jobbet som Total Revenue Manager på Ellery Beach House. Hur översätter man den titeln till svenska? Och varför valde de dig? 

– Tack! Bra fråga, hur översätter man det? Mitt jobb går iallafall ut på att maximera och optimera hotellets intäkter på logi och food- & beverage-sidan. Jag antar att de gillade min positiva energi, mitt driv och tänket kring affären med kunden i fokus.

Du har arbetat med marknadsföring för Bequia Beach Hotel i Karibien innan – vilka kunskaper och erfarenheter tar du med dig därifrån som du kommer att ha nytta av på din nya arbetsplats? 

– Jag har varit i retailbranchen innan Bequia och arbetat som produkt- och kategorichef på Gant i många år. Så produkt, pris, paketering och nöjda kunder har jag med mig. Efter det blev det PR för Bequia Beach Hotel, där jag dels fick en inblick i hotellbranschens fantastiska värld men också hur viktigt det är med ett stark varumärke och att bygga upp en hög varumärkeskännedom. Detta är ESS-group som ligger bakom Ellery Beach House briljanta på.

Är det tack vare dig som man ska lyckas få till den rätta beach-club-känslan på Lidingö? 

– Nja, skulle vilja säga att tillsammans gör vi magi och med ett fantastiskt Ellery-team ska vi skapa denna rätta beach club-känsla tillsammans med våra gäster. Det blir ju ett helt nytt koncept som inte har skådats tidigare på den svenska marknaden. Vi ser fram emot att få öppna upp dörrarna och välkomna er.

Det är turbulenta tider i och med coronapandemin – på vilket sätt har detta färgat din nystart?

– Ja, det har minst sagt varit en märklig första månad på nya jobbet. All introduktion har skett digitalt och jag har knappt träffat teamet. Men jag har iallafall blivit expert på Zoom och team möten. Jag tycker det fungerar bra, det är bara att anpassa sig till de nya förutsättningarna.

Vad gör en Revenue Manager hela dagarna så här innan öppning?

– Just nu är det försäljningsfokus för hela Ellery-teamet. Vi bearbetar konferenssegmentet tillsammans. Sen bygger jag olika paket till leisure-segmentet. I dagarna lanserar vi vår Ellery launch-kampanj med fantastiska erbjudanden, så håll utkik. Utöver det är så är det planering av kampanjer, avtal med externa partners, daglig uppföljning av försäljning och beläggning, actionplans och rapporter.

Vilken är hotellbranschens största utmaning framöver?

– Jag väljer att se möjligheter. Jag tror att svenskarna kommer att semestra i Sverige mer än någonsin vilket gynnar oss. Staycation har nog aldrig varit så aktuellt som nu. Men visst det vi ser är att konferenssegmentet minskar och vi behöver revidera fördelningen mellan konferens och leisure och sätta nya strategier. Vi behöver även tänka nytt och anpassa utbudet till rådande situation.

Det finns inget ont som inte har något gott med sig heter det ju – vad tror du att hotellindustrin kommer att ”göra om och göra rätt” när coronakrisen lagt sig?

– Jag vill tro att vi alla kommer uppskatta de små tingen ännu mera och leva i nuet efter en sådan kris. Så med en stor portion ödmjukhet och mod går vi in och möter marknaden och anpassar oss efter kundens behov. Vi blir möjligen färre aktörer kvar men vi som blir kvar får arbeta desto hårdare att ge gästen en välförtjänt upplevelse utöver det vanliga. Jag tror gästen längtar efter att få fly vardagen och bli omhändertagen på en härlig, personlig och lekfull destination. Ja, som på Ellery Beach House.

 

Namn: Cecilia Bolandrina

Titel: Total Revenue Manager

Familj: Alexander 13 och Philip 11 år

Ålder: 43

Bor: Lidingö

Senaste resa: Bequia, en ljuvlig karibisk ö mitt emot Mustique.

Favorithotell: För mig är det viktigt med hotell som andas en genuin och äkta känsla oavsett om det är ett gammalt anrikt Grand-hotel eller ett nyöppnat designhotell. Några favoriter är Villa Madonna i Piemonte och Villa D`Este vid Como sjön.

Favoritreseapp: Tripadvisor

Favoritdestination: Gotland ligger mig varmt om hjärtat och där har jag tillbringat alla mina sommarlov och gör fortfarande. Annars helt klart Italien, från sömniga små byar vid Como sjön till kaotiska Palermo.

Min drömresa: Surfresa med mina killar till Biarritz eller Costa Rica. Min drömresa har alltid varit att resa runt i Sydamerika.

Detta vet vi inte om dig: att jag fullkomligen älskar att dansa kanske…

 

 

 

Kommentarer är stängda.

Prenumerera gratis på Travel News fullmatade nyhetsbrev och få senaste nytt från reseindustrin varje vardag senast klockan 8.