Annons:

Annons:

Branschen välkomnar regeringens krav på flygbränsle

Enligt regeringen ska en reduktionsplikt för flygfotogen införas första halvåret 2021. Beskedet är välkommet för flyget som efter många år av politiska diskussioner och utredningar nu får ett konkret styrmedel för ökad användning av hållbara flygbränslen, skriver Fredrik Kämpfe, Transportföretagen branschchef flyg, i ett pressmeddelande.

”Vi välkomnar att regeringen visar vilja att bidra till flygets gröna omställning. Vår förhoppning är att dagens besked om en reduktionsplikt med nivåer till 2030 leder till produktion och tillverkning av hållbara flygbränslen i Sverige. För att säkerställa tillgången till hållbara flygbränslen är det också helt nödvändigt att regeringen inför investerings- och produktionsstöd till bränsleproducenter och effektivare tillståndsprocesser för bioraffinaderier”, säger Fredrik Kämpfe, Transportföretagen branschchef flyg i ett pressmeddelande.

Flyget är fortfarande oerhört hårt drabbat av coronapandemin. Branschens hållbarhetsarbete fortsätter trots utmaningarna enligt den färdplan för fossilfri konkurrenskraft som Svenskt Flyg tagit fram inom Fossilfritt Sverige.

”För att värna flygets konkurrenskraft och hållbarhet krävs dock fler reformer. Vi efterfrågar snarast en översyn av luftfartens skatter och avgifter som säkerställer att flyget i Sverige har konkurrenskraftiga villkor. Den befintliga biljettskatten på flyget är utifrån dagens besked överspelad och bör därför avskaffas”, avslutar Fredrik Kämpfe.

Fredrik Kämpfe är branschchef för förbundet Svenska Flygbranschen.

KOMMENTARER

E-postadressen publiceras inte.

Våra regler är enkla: Håll en god ton. Visa respekt för dem vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras av redaktionen.

0 KOMMENTARER ÖPPNA

Prenumerera gratis på Travel News fullmatade nyhetsbrev och få senaste nytt från reseindustrin varje vardag senast klockan 8.