Annons:

Annons:

MP-politiker: Sätt igång med avvecklingen av Bromma

Stockholms trafikborgarråd Daniel Helldén (MP) vill att Bromma flygplats avvecklas helt, skriver SvD.

Uttalandet kommer efter att flygbolaget Bras norska ägare Per G Braathen uttryckt sin önskan om att flytta verksamheten till Arlanda. Bra har stått för 97 procent av trafiken på Bromma.

– Det är hög tid att infrastrukturminister Tomas Eneroth (S) ger ett besked om att Bromma inte längre behövs. Det är faktiskt bara att sätta igång med nedläggningen om man vill, säger Daniel Helldén till SvD.

5 kommentarer

  1. Kalle: Helldén borde hålla sig till sina cykelbanor!
  2. Tim: Trots det röstande MP i Stockholm i höstas nej till stängning av BMA i förtid...
  3. Resenär på Bromma: Är det inte Miljöpartiet som bör läggas ner, precis närsomhelst helst?
  4. Gus: Det behövs en flygplats i Stockholmsområdet för småflyget och affärsflyget. Det är inte möjligt att lokalisera dessa flyg till Arlanda. Bl a pga ökad tid för säkerhetskrav om tid mellan stora och små flygplan vid start och landning och den begränsade kapacitet som finns på Arlanda. Att investera i en ny flygplats är en mångmiljarderaffär, som synes vara helt orealistisk när Bromma redan finns. Stockholm stads behov av nya bostäder får lösas på andra platser. Arlanda och Bromma flygplatser kompletterar varandra och måste ses som en ekonomisk enhet. BRA kan flyttas till Arlanda, men bara på de tider som är lediga och inte redan nyttjas av andra flygbolag.
  5. Anonym: Då får man väl bygga ut Arlanda. Men det verkar ju inte vara intressant heller, så vad förväntar man sig egentligen. Stänger man Bromma så måste ju naturligtvis Arlanda expandera också för att kunna ta emot t.ex BRA samt affärsflyget utan att det ska påverka den större trafiken

Prenumerera gratis på Travel News fullmatade nyhetsbrev och få senaste nytt från reseindustrin varje vardag senast klockan 8.