Annons:

Annons:

799 miljarder för att välja bort flyget

Regeringen vill lägga 799 miljarder kronor på att underhålla och utveckla vägar och järnvägar åren 2022–2033. Det är en ökning med 21 procent jämfört med nuvarande plan. – Vi ska göra någonting stort tillsammans. Vi ska bygga världens första fossilfria välfärdsland, säger miljö- och klimatminister Per Bolund på en pressträff.

Han kallar propositionen ”oerhört viktig” för den gröna omställningen.

– Vi är oerhört stolta att kunna presentera den största ekonomiska ramen någonsin för att bygga vägar och järnvägar.

Bland annat läggs 437 miljarder på utveckling av infrastruktur.

– Förslaget medför att den gällande nationella planen kan fullföljas, samt att satsningar kan göras på nya stambanor för höghastighetståg, säger infrastrukturminister Tomas Eneroth.

Infrastrukturpropositionen har förhandlats fram mellan de två rödgröna regeringspartierna S och MP, samt C och L.

– Det är ett väldigt glädjande besked som vi nu kan komma med, det är att utbyggnaden av nya stambanor för höghastighetståg ska genomföras inom den ekonomiska ramen, säger Per Bolund.

Planen är att knyta ihop de tre storstadsregionerna.

– När man erbjuder snabba transporter med järnväg, då väljer människor bort flyget, säger Bolund.

En kommentar

  1. Stockholmare: Löjlig rubrik - för att ta dig till flygplatsen så är väl även Travelnews redaktörer och medarbetare betjänta av att kunna ta sig till flygplatsen med antingen bil, buss eller tåg.

Prenumerera gratis på Travel News fullmatade nyhetsbrev och få senaste nytt från reseindustrin varje vardag senast klockan 8.