Annons:

Annons:

Stöd till enskilda näringsidkare förlängs året ut

Omställningsstödet till företag och omsättningsstödet till enskilda näringsidkare förlängs året ut, skriver de fyra Januaripartierna S, C, L och MP i en debattartikel i Aftonbladet.

Smittspridningen ökar, och det allvarliga läget gör att stödet behövs även i fortsättningen, skriver de. Därför förlängs nu stöden året ut, som gällt under perioden augusti till oktober.

Det kommer att hjälpa många företag, inte minst mindre, att få det andrum som krävs för att kunna övervintra. De generella stöd som redan finns på plats eller kommer att förlängas är förstås tillgängliga även för verksamheter inom kultur och idrott och därtill finns flera riktade stöd till dem”, skriver de fyra partierna i debattartikeln.

Regeringen har tidigare beslutat om ett stöd som kan lämnas under tre olika stödperioder: mars och april, maj och juni och juli 2020.

Stöd ska kunna lämnas med 75 procent av det faktiska omsättningstappet. Stödperiodens motsvarande månad eller månader 2019 utgör stödperiodens referensperiod.

2 kommentarer

  1. rätt eller fel: 75% av fasta (vissa) kostnader ska det väl vara...? 75% av omsättningstappet hade ju varit kanon annars men nog lite för bra för att vara sant ...
  2. Anonym: Nej, 75 procent av omsättningstappet ska det vara - däremot är omställNINGS-stödet ersättning för fasta kostnader. Så det är lika bra som det är sant!
På nytt jobb

Prenumerera gratis på Travel News fullmatade nyhetsbrev och få senaste nytt från reseindustrin varje vardag senast klockan 8.