Annons:

Annons:

Premium

Turistpolitik blir turismpolitik – men får bara 120 nya miljoner

Regeringen gör också en kosmetisk språklig förändring, i stället för turistpolitik ska det heta turismpolitik. Om målen för denna turismpolitik beskrivs så här:

”Målet för turismpolitiken ska vara att Sverige ska ha en hållbar turism, med ett hållbart resande och en hållbar och konkurrenskraftig besöksnäring som växer och bidrar till sysselsättning och attraktiva platser för besökare, boende, företag och investeringar i hela landet”.

Turismpolitiken ska leda till att ”företag och verksamheter inom besöksnäringen ges goda förutsättningar att utveckla sin kompetens och innovationsförmåga”. Och därigenom bidra till att ”stärka Sveriges konkurrenskraft som besöksland med ett hållbart resande, vilket i sin tur ska bidra till att stärka bilden av Sverige som besöksland både inom landet och utomlands”.

Men också, som vanligt i dag och lika viktigt som att det gäller hela landet, är att främja jämställdhet, integration och mångfald.

Att branschen haft det tufft har även regeringen…

Har du redan Premium? .

Läs vidare med Premium

Ingår

  • Exklusiva analyser och sammanställningar av data för branchen
  • Unika intervjuer med reseindustrins viktigaste makthavare
  • Artiklar med tips och råd om hur du blir effektiv i ditt arbete
  • Och mycket, mycket mer!

Köp Premium

Travel Consultant till Winberg Travel
Sista ansökningsdag:
5 november 2021

Prenumerera gratis på Travel News fullmatade nyhetsbrev och få senaste nytt från reseindustrin varje vardag senast klockan 8.