Annons:

Annons:

Konkurserna bara upp några procent hittills i år

Bedömare befarade att coronakrisen skulle skörda otaliga offer i form av bolagskonkurser. Farhågorna har hittills kommit på skam. Konkurserna har bara ökat med några få procent så här långt i år, jämfört med samma period förra året. Det rapporterar DI som hänvisar till siffror från kreditupplysningbolaget UC.

Sedan juni har antalet konkurser sjunkit. Den positiva trenden är dock i fara när krisstöden försvinner, enligt Richard Damberg, ekonom på UC.

– Mycket hänger på vad som händer när de statliga stöden försvinner, om pandemin tar fart igen och om tillväxten rasar, säger han till tidningen.

2 kommentarer

  1. John Doe: Svenska fysiska resebyråer var redan utslagna innan Corona pga vi var tidiga med online. Sverige har antagligen den mest hälsosamma mixen av resebyråer. Så jag tror vi kommer få se ett fåtal konkurser. Och var de hälsosamma innan Corona och ändå faller så kan man ju starta upp igen. Värre utomlands där resebutiker fortfarande är en betydande del av gatubilden. Resia och Bigtravel kommer dock falla. Frågan är inte om utan när. Förvisso är Bigtravel räddade, men det är ju bara en tillfällig återuppståndelse.
  2. Steffen: Bidragen från staten nu är konstgjord andning och flyttar bara fram de oundvikliga effekterna av krisen på framtiden. Det fanns redan före Corona en överkapacitet av hotellrum i stort i hela landet och effekterna av Corona har sammanfallit på ett olyckligt vis med den fanatiska miljörörelsens agenda där flyg och resande ska "bort". Detta i kombo med att företag nu slutar med sina affärsresor och konferenser och ser kostnadseffektiviteten i detta kommer innebära en veritabel slakt på såväl flyg som hotell och det är bara en fråga om när detta inträffar vilket är alltså när staten drar in sina bidrag. Hotellen vet om detta men låtsas utåt som om det regnar. Jag bedömer konkurserna kommer i Q1 2021 och då blir det en kedjeeffekt som drabbar också en mängd andra närliggande branscher.
Visitnorway söker en Branschspecialist
Sista ansökningsdag:
1 juli 2021
Senior Sales Operations Agent to Qatar
Sista ansökningsdag:
1 juli 2021

Prenumerera gratis på Travel News fullmatade nyhetsbrev och få senaste nytt från reseindustrin varje vardag senast klockan 8.