Annons:

Annons:

Beskedet: Restriktionerna för restauranger förlängs

Restriktionerna för gallerior, gym och restauranger förlängs. Det kommer alltså inte att bli tillåtet för krogar att hålla öppet efter 20.30 under april. Planen är att förlänga restriktionerna till den 3 maj, meddelar regeringen på en pressträff.

Det finns inget utrymme för lättnader, enligt Folkhälsomyndighetens chef Johan Carlson.

– Sjukvården har ett väldigt utsatt läge just nu. Den här pandemin har hållit på ett år och drabbar oss fortfarande med sjukdom och död.

Statsminister Stefan Löfven (S) säger att det krävs att smittspridningen går ner rejält för att man ska kunna lätta på restriktionerna.

– Läget är allvarligt och vi vill be om en rejäl kraftansträngning.

Kommuner och regioner uppmanas att hålla verksamheter som inte är nödvändiga stängda fram till 18 april.

2 kommentarer

  1. Erik: Nu väntar vi med spänning på nästa artikel om hur Visita beklagar sig över de förlängda restriktionerna och de uttjatade argumenten om varför det inte borde gälla restaurangerna. Svara
  2. Joel: Vi får nog realistiskt ställa in oss på att dessa restriktioner kommer pågå även över sommaren, om inte till 20.30 så kommer det likväl vara någon form av tidsbegränsning. Jobbigt för många, men det finns inte att man skulle tillåta alkoholservering långt in på nätterna igen. Och framförallt inte under sommaren. Svara

KOMMENTARER

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Våra regler är enkla: Håll en god ton. Visa respekt för dem vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras av redaktionen.

2 KOMMENTARER ÖPPNA

Prenumerera gratis på Travel News fullmatade nyhetsbrev och få senaste nytt från reseindustrin varje vardag senast klockan 8.