Annons:

Annons:

SCB: Restaurangerna i storstäder större förlorare

Restaurangbranschen har drabbats hårt av coronapandemin men det är stora skillnader inom branschen, visar en kartläggning som SCB har gjort. Det gick sämre för restauranger i de större tätorterna och på landsbygden än i mellanstora orter. Även orter med stor försäljning under sommaren gick det bättre för.

Till undantagen hör Strömstad, som vanligtvis lockar många semesterfirare och är beläget nära gränsen till Norge. Där halverades restaurangernas försäljning 2020. Tillsammans med Arjeplog och Sigtuna tillhör Strömstad de städer som drabbades hårdast under pandemiåret.

Uppdelat på typ av restauranger är det snabbmatsrestauranger som dragit vinnarlotten medan trafiknära restauranger gick på nit.

Kartläggningen visar att de svenska restaurangernas totala försäljning landade på 104 miljarder kronor, 20 procent lägre än 2019.

En kommentar

  1. Medborgare: Och regeringen förstår ingenting som vanligt? Svara

KOMMENTARER

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Våra regler är enkla: Håll en god ton. Visa respekt för dem vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras av redaktionen.

1 KOMMENTARER ÖPPNA
Inca Tours söker biljettör
Sista ansökningsdag:
21 maj 2021

Prenumerera gratis på Travel News fullmatade nyhetsbrev och få senaste nytt från reseindustrin varje vardag senast klockan 8.