Annons:

Annons:

Sturecompagniet förlorar – får inga försäkringspengar

Sturecompagniet med Petter Stordalen som storägare får inte ut några försäkringspengar trots att krogen tvingades stänga på grund av pandemin. Det slår tingsrätten fast, rapporterar Realtid.

Nattklubben hade tecknat en epidemiavbrottsförsäkring hos Gjensidige Forsikring, och när den norska försäkringsbolaget inte betalade ut några pengar valde Sturecompagniet i våras att ta tvisten till domstol. På onsdagen gick tingsrätten på Gjensidiges linje.

Rätten anser att försäkringen i praktiken inte gäller eftersom Folkhälsomyndigheten gav generella föreskrifter snarare än riktade beslut för att stoppa smittspridningen.

Krogens ägare Stureplansgruppen uppger för Dagens Juridik att de sannolikt kommer att överklaga domen.

Sparprofilen Claes Hemberg är kritisk till den fällande domen som menar att nattklubben Sturecompagniet trots sin epidemiavbrottsförsäkring inte får några försäkringspengar.

– Eftersom regeringen inte haft laglig rätt att stänga ned samhället. Varför har då bolaget sålt försäkringen, kan vi stilla fråga. Sålde de bara en cynisk fälla? säger Hemberg till Realtid.

Claes Hemberg är en av av grundarna till försäkringsbolaget Gofido och jämför försäkringsjättarna med Babels Torn – ”otillgängliga för massorna”.

Kommentarer är stängda.

STRICCT TRAVEL expanderar!
Sista ansökningsdag:
8 oktober 2021
På nytt jobb

Prenumerera gratis på Travel News fullmatade nyhetsbrev och få senaste nytt från reseindustrin varje vardag senast klockan 8.