Annons:

Annons:

Regeringens förslag kan slå hårt mot krisande Scandic

I går kom regeringens besked att omställningsstödet och korttidspermitterigarna förlängs. Men med ett maxtak på 30 miljoner kronor. Det slår hårt mot Nordens största hotellbolag Scandic som i sin senaste kvartalsrapport berättar att man fått 149 kronor stöd av svenska staten. Totalt fick man 371 miljoner i stöd av de nordiska staterna. Scandics vd Jens Mathiesen har flera gånger varit tydlig med att utan de statliga bidragen under corona hade verksamheten gått under. Förutom statligt stöd är Scandic även beroende av sina hyresvärdar. Tidigare i år kom Scandic överens om förändrade betalningsvillkor för sina hyresavtal. Totalt har Scandic skjutit upp betalningar om cirka 500 MSEK och man har även fått anstånd av svenska staten att betala moms och sociala avgifter på cirka 240 MSEK.

Scandic är det bolag i Sverige som fått i särklass mest pengar av staten. Tvåa är Birka Cruises som fått drygt 4 miljoner.

Det är positivt att den svenska regeringen förlänger viktiga statsstöd, i syfte att dämpa de negativa effekterna som pandemin medfört för besöksnäringen och de restriktioner vi nu ser. Det är i nuläget för tidigt att förtälja vilken påverkan det kommer att ha på kort sikt men vi kan redan nu se att maxtaket innebär ett kraftigt minskat stöd jämfört med tidigare. Vi går nu igenom det förlängda stödpaketet i detalj för att se vad detta betyder för oss och våra medarbetare rent konkret, skriver Elin Westin kommunikationschef på Scandic i ett mejl till Travel News.

4 kommentarer

  1. Subscriber User: Scandic redovisade ett vinstresultat tack vare omställningsstödet, gapar man inte efter lite för mycket nu? Svara
  2. Erik: 👋🏻 Det räcker nu Scandic. Er börsnotering var det sämsta beslut ni kunde ha tagit, det ledde bara till att ni själva tappade kontrollen och nu styrs av girighet från pengak*ta aktieägare. Ni vill ha mer stöd för att mätta aktieägarna. Inte för att ni bryr er om företaget eller de anställda Svara
  3. Steffen: Varför ska Scandic vara ett särskilt statligt intresse för stöd när dom nu har så kapitalstarka ägare? Dessutom den egendomliga sitsen med det stora beroendet av Pandox som fastighetsägare där man snart inte vet vem som är operatör kontra fastighetsägare. Låt istället stöden gå till små och mellanstora företag som inte annars klarar krisen. Scandic överlever med den stinna kassan hos sina ägare. Svara
  4. Hotellhaj: Tacka vet jag Radisson Svara

KOMMENTARER

E-postadressen publiceras inte.

Våra regler är enkla: Håll en god ton. Visa respekt för dem vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras av redaktionen.

4 KOMMENTARER ÖPPNA

Prenumerera gratis på Travel News fullmatade nyhetsbrev och få senaste nytt från reseindustrin varje vardag senast klockan 8.