Annons:

Annons:

SJ lanserar nytt tågluffarkort för resor i Sverige

Ett nytt tågluffarkort gör Sverige mer tillgängligt för svenskarna i sommar. Kortet finns i flera varianter, för vuxna, pensionärer, studenter och ungdomar. Det gäller för resor till nästan 300 stationer i hela Sverige, från Kiruna i norr till Malmö i söder. Med kortet kan även barnfamiljer luffa runt i Sverige på ett enkelt och prisvärt sätt, enligt ett pressmeddelande.

Att tågluffa har blivit allt mer populärt under senare år. Redan i fjol testade SJ ett tågluffarkort för studenter och ungdomar, vilket gav positiv respons och önskemål från fler målgrupper om att få möjlighet att luffa runt i Sverige. Därför satsar nu SJ på ett nytt brett tågluffarkort, som gör det möjligt för fler svenskar att luffa runt i Sverige under sommarmånaderna.

– I sommar stannar fler svenskar i Sverige på semestern än tidigare och vi märker att många vill boka tågresor nu när vi återigen kan resa fritt inom Sverige. Med vårt tågluffarkort kan de upptäcka vårt vackra land under två eller fyra veckor. Man behöver inte resa långt bort för att få fantastiska semesterupplevelser, säger Tobbe Lundell, presschef på SJ i ett pressmeddelande.

Det nya kortet går att köpa för antingen 15 eller 30 dagar under perioden 2 juni till 22 augusti och ger rätt till obegränsat antal resor SJs alla dag- och nattåg i Sverige, i 2 kl på dagtåg samt i 2 kl sitt- och liggvagn på nattågen under perioden. Tågluffarkort finns att köpa för vuxna, pensionärer, studenter och ungdomar. Familjer som vill tågluffa med sina barn köper tågluffarkort till de vuxna och utnyttjar ordinarie barnerbjudande, som till exempel innebär 15 procent av vuxenpriset på snabbtåg och intercitytåg samt 5 kronor (bokningsavgift) för barnbiljetter på regionaltåg. (se nedan faktaruta).

Att Folkhälsomyndigheten har hävt reserestriktionerna för resor inom Sverige innebär en ökad efterfrågan på sommarbiljetter. SJ fortsätter ha fokus på att kunna erbjuda trygga resor och att undvika smittspridning och följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer.

– Vi lanserar ett tågluffarkort för att möta den ökande efterfrågan på tågresor, som vi sett under senare år. Under våren har restriktionerna till följd av coronaviruset påverkat resandet, men nu börjar allt fler åka tåg igen. Vi jobbar hårt för att det även fortsättningsvis ska vara tryggt för våra resenärer att välja tåget och är övertygade om att klimatsmart resande med tåg kommer att vara framtidens sätt att resa, säger Tobbe Lundell i ett pressmeddelande.

Fakta:

SJ Tågluffarkort Sverige – 15 eller 30 dagar

Innehavaren kan resa (obegränsat antal resor) med SJs tåg i Sverige under 15 alternativt 30 dagar i följd mellan 2 juni och 22 augusti. Resorna måste bokas i förväg och är kostnadsfria.

En kommentar

  1. Gunilla: Och vad kostar de olika korten?

Prenumerera gratis på Travel News fullmatade nyhetsbrev och få senaste nytt från reseindustrin varje vardag senast klockan 8.