Annons:

Annons:

Skavsta får kalla handen: Gjort betydande vinster

Det är inte aktuellt för regeringen att gå in och stötta den krisande flygplatsen i Skavsta utanför Nyköping. Det säger infrastrukturminister Thomas Eneroth (S) till DN.

Eneroth hävdar att den privatägda flygplatsen har gått med betydande överskott under lång tid.

– Jag förväntar mig att ägarna där tar sitt ansvar för flygplatsen på samma sätt som de har tagit ut resultat under lång tid.

Ministern tillägger att regeringens uppgift är att säkerställa samhällsviktiga transporter, medan det är upp till kommuner och regioner att prioritera hur viktigt det är med lokala charterflygplatser.

5 kommentarer

  1. Johan Magnus Eriksson Aeroflot Russian Airlines: Som jag tidigare sagt, med hänsyn till alla subventioner, rabatter, eftersläckningar, ja kalla det för vad ni vill, kanske ett visst irländskt flygbolag kan hjälpa till i dessa mycket svåra tider, det är väl så goda samarbetspartners agerar. Men efter en viss eftertänksamt, kommer antagligen aldrig ske.
  2. Suck: Ministern tillägger "lokala charterflygplatser". Det visar hur insatt transportministern är i flygplatsens funktion och underlag. Eller är Ryanair numera ett charterflygbolag?
  3. Hotellhaj: Det bästa som hänt. Skavsta ska klara sig själva efter hur de behandlat företag innan panademin.
  4. Thomas Larsson: Staten bör ta över ansvaret för alla regionala icke privat ägda flygplatser. Infrastrukturen över de regionala flygplatserna är mycket viktig ur national ekonomisk synpunkt, så även viktigt för Sveriges beredskap
  5. Hotellhaj: Instämmer med Thomas Larsson

Prenumerera gratis på Travel News fullmatade nyhetsbrev och få senaste nytt från reseindustrin varje vardag senast klockan 8.