Annons:

Annons:

Skistar lovar nolltolerans mot privata fester på personalboenden

De senaste dagarna har det kommit till vår kännedom om privat festande på SkiStars personalboende. Vi som arbetsgivare har infört och informerat om flera tydliga försiktighetsåtgärder kopplat till arbetsplatsen och våra destinationer för att det ska vara tryggt och säkert och bidra till minskad smittspridning av coronaviruset. Men vårt arbete kräver att alla tar ett individuellt ansvar och inte minst i våra personalboenden. Dessvärre har de framkommit att några medarbetare brutit mot riktlinjerna samt de särskilda hyresregler som gäller i våra personalboenden genom att arrangera en fest. Att ha privata fester i våra personalboenden är helt oacceptabelt. Det finns tydliga hyresregler kring vad som gäller i våra personalboenden och i år har vi dessutom skärpt dessa ytterligare med tanke på coronapandemin, skriver bolaget vd Stig Sjöstrand i ett pressmeddelande.

Skistar inför nu ytterligare åtgärder för att motverka att liknande incidenter händer igen:

  • På varje veckomöte mellan medarbetare och chef/arbetsledare införs rutinen att upprepa information gällande våra hyresregler, försiktighetsåtgärder mot gäst, våra interna rekommendationer samt de nationella allmänna råden från FMH och FHI så att de efterlevs.
  • Ett brott mot hyresreglerna leder till en varning som i sin tur kan leda till att man blir av med sitt personalboende och tvingas lösa boendesituationen på egen hand och till egen kostnad.
  • Med tanke på det rådande läget med coronapandemin ser vi denna typ av överträdelse mot de interna reglerna som en arbetsmiljörisk. Då den medarbetare som inte följer reglerna kan utgöra en fara för sig själv, sina kollegor, gästerna man möter och andra människor på orten eller i samhället. Vid sådan överträdelse kommer ett enskilt samtal med berörd medarbetare innefattande riskbedömning att ske, samt därefter vidtas lämpliga åtgärder.

2 kommentarer

  1. Magnus: Förstår självklart att ni har regler MEN problemet är ju att era medarbetare antingen skiter i dom eller så har ni inte varit tillräckligt tydliga ! NOLLTOLLERANS måste gälla för att Skistars förtroende inte skall raderas ut !
  2. Irriterad: Otroligt löjligt att man går ut med dessa meningslösa förhållningsregler i medier. Varning? Följ reglerna eller åk hem! Det räcker med en fest för att smittspridningen ska ta fart. Och att efter varningen så ska man ta ett enskilt samtal?? Är det ett bra sätt att minska spridning med enskilda samtal? Känns tvärt om. Och att TN ens väljer att skriva detta är ju konstigt? Det står inget om "Betalt samarbete" . Som det känn som att det är.

Prenumerera gratis på Travel News fullmatade nyhetsbrev och få senaste nytt från reseindustrin varje vardag senast klockan 8.