Annons:

Annons:

Skistar och Branäsgruppen stänger alla anläggningar i Sverige

Skistar har beslutat att stänga samtliga skidanläggningar i Sverige för resten av säsongen från och med måndag 6 april. – Hälsa och säkerhet går före allt. Vi vill att sjukvården ska få alla förutsättningar de kan för att klara den här vårdbelastningen, säger vd:n Stefan Sjöstrand i ett pressmeddelande.

I ett pressmeddelande efter börsen stängning på tisdagen skriver Skistar att beslutet fattades efter en uppmaning av Folkhälsomyndigheten på grund av risken för överbelastning i sjukvården i de berörda regionerna.

Enligt bolaget kommer beslutet att få en negativ effekt på helårsresultatet, men att omfattningen ännu inte har analyserats.

Skistars svenska alpindestinationer inkluderar Skistar Sälen, Vemdalen och Åre.

Den 12 mars meddelade Skistar att de båda norska skidanläggningarna, i Trysil och Hemsedal, tvingats stänga på grund av kommunala beslut i Norge.

Även Branäsgruppen stänger sina skidanläggningar i Branäs och i Kungsberget till följd av Folkhälsomyndighetens rekommendationer. De hade planerat att ha öppet till 14 respektive 13 april. Branäs stänger på söndag och Kungsberget stänger omedelbart.

– Vi har följt Folkhälsomyndighetens och regeringens rekommendationer redan från start och det fortsätter vi med. Vi har tidigare vidtagit en hel del förebyggande åtgärder, men vi var hela tiden förberedda på att det skulle kunna sluta så här. Nu är vår prioritering att informera våra gäster som har bokningar hos oss, säger Anders Kjällström, vd för Branäsgruppen, i ett pressmeddelande.

Så här skrev Dagens industrins krönikör Andreas Cervenka i en analys av Skistar i dag före beslutet om stängning:

”Skistars huvudägare är miljardärerna Mats och Erik Paulsson med familjer. I styrelsen sitter bland annat den före detta socialdemokratiske politikern Anders Sundström. Att dessa personer står bakom bolagets iskalla kalkyl säger en del om deras omdöme. Detta handlar nämligen inte om myndigheters rekommendationer, ombokningsregler eller kundens rätt att välja själv. Det handlar, för att citera Stefan Löfven, om något helt annat: vanligt folkvett. ”

Kommentarer är stängda.

Prenumerera gratis på Travel News fullmatade nyhetsbrev och få senaste nytt från reseindustrin varje vardag senast klockan 8.