Annons:

1 juni-lättnader ljusning för krögarna: Betyder ”enormt mycket” för branschen

Restaurangchefen Elin Johansson i Borås är en av många krögare i Sverige som välkomnar de restriktionslättnader som träder i kraft i dag, 1 juni.

Alkohol kommer att få serveras till 22.00 och öppettiderna förlängs till 22.30. Däremot ligger regeln om maximalt fyra personer per sällskap kvar, liksom kravet på tillräckligt avstånd mellan borden.

– Nu känns det skönt att det har lättat och vi börjar mjukstarta och sedan får vi se hur vi känner av. Är det mycket folk kommer vi ha öppet fullt ut, säger hon till SR.

Krögaren och tv-profilen Tareq Taylor säger till Aftonbladet att lättnaderna betyder ”enormt mycket” för den hårt ansatta restaurangbranschen.

– Krogen är en mycket säkrare plats att vara på än en hemmafest, så ur ett rent smittskyddsperspektiv tror jag att det hade varit farligt att inte släppa på restriktionerna, säger han till tidningen.

Ett antal restriktioner har förlängda särskilda rekommendationer på grund av fortsatt hög smitta, däribland Region Norrbotten, skriver Expressen.

En kommentar

  1. Erik: Bättre att se det någorlunda positivt och att höra det direkt från en krögare. Jämfört med när Jonas Siljhammar på Visita uttalar sig, så är allting så pessimistiskt och hatiskt gentemot regeringen. Trots att han inte ens jobbar i branschen utan sitter på ett kontor och tror han vet precis allting.
Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Reseproducent/projektledare till Travel Team
Sista ansökningsdag:
15 maj 2024
Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024