Annons:

Annons:

Björnrike Syd: ”Vi har tagit ett unikt helhetsgrepp”

Just nu projekteras den nya skidanläggningen Björnrike Syd. Här berättar styrelseordförande Mats Svensson hur mycket pengar man investerat och vad som återstår för att man ska kunna öppna vintern 2022. - Förutom de traditionella målgrupperna för fjällen familjer och så vidare har vi gjort stora undersökningar på gruppen +55. Produkten kommer anpassas för att också passa dom, säger Mats Svensson till Travel News.

Berätta om projektet Björnrike Syd, varför gör ni detta? 

– Vi kommer från bygden. Vi vill bidra till dess utveckling och det är ett extremt fint projekt bland annat med 100 procent ski in ski out till allt boende. Vi ser också att den skidåkning som skapas är exakt vad vi ser att marknaden idag efterfrågar; Stora åkytor, långa svepande lite enklare backar som folk klarar att ”carva” i, moderna sittliftar med värme och huvar. Vi gallrar också skog och gör ”off pist åkning” tillgänglig. Vi skapar också från grunden ett hållbart resmål som är tänkt att vara attraktivt året runt.

En ny skidanläggning med 2 000 bäddar och 4 liftar. Det låter både stort och litet. Hur vill ni uppfattas? 

Vår ambition är att projektet skall anslutas till Björnrikes befintliga system, det skulle stärka såväl Vemdalen som destination som Björnrike som resmål.

Hur ser er tidsplan ut?

Vi planerar för byggstart våren 2021 och första åken vintern 22/23

Hur mycket pengar är investerade? 

Vi har investerat cirka 25 miljoner i projektet såhär långt.

Hur mycket pengar ska investeras? 

I första fasen ca 250 miljoner.

Vem betalar? 

Vi är nio delägare i projektet som det nu är. En nyemission kommer genomföras närmsta året för att finansiera upp projektet i nästa fas.

Affärsidén på nya skidanläggningar är ofta: “bygg infrastruktur sälj tomter”. På vilket sätt skiljer sig er affärsmodell?

Vi har tagit ett unikt helhetsgrepp om slutprodukten mot gäst som säkerställer kvalitén i såväl, infrastruktur, liftar, backar som året runt aktiviteter. Vi har också knutit ett gestaltningsprogram till detaljplanen så att bebyggelsen kommer harmonisera med varandra och på så sätt skapa ytterligare värden.

Hur många tomter har ni till försäljning och till vilket pris?  Vi säljer inga tomter än, men priserna startar på cirka 1,7 milj per tomt och uppåt. En sådan tomt får man bygga 340 + 40 kvm på. Över 100 privata stugtomter samt ett stort antal kommersiella tomter

Det tar sex timmar att köra till er från Stockholm. Varför ska man åka till er och inte till Sälen som har mer att erbjuda? Det är 42 mil till Sälen och 48 till Vemdalen. Körtiden är samma. Vemdalen är vintersveriges stora vinnare om man ser till marknadsandelar av liftkort de senaste 7-8 åren. Det beror bland annat på områdets genuinitet, snösäkerhet och varierade skidåkning både utför, på tur och längd. Alpint har Vemdalen betydligt större fallhöjd och mer varierad åkning. Björnrike Syd är ett ytterligare tillskott till det.

Vad har jag glömt att fråga om? 

Det finns mycket att berätta men intressantast kanske är målgrupperna. Förutom de traditionella målgrupperna för fjällen familjer och så vidare har vi gjort stora undersökningar på gruppen +55. Produkten kommer anpassas för att också passa dom.

Namn: Mats Svensson

Titel: Talesperson/styrelseordförande

Familj: fru och två vuxna barn

Bor: Åre

Senaste resa: Skanör

Favorithotell: Varbergs Kurort

Favoritfärjebolag: Stena

Favoritreseapp: Suunto

Flygbolag som jag åker helst med: SAS

Favoritdestination: Vail

Min drömresa: Vail

Detta vet vi inte om dig: Stark på MTB

 

Kommentarer är stängda.

Prenumerera gratis på Travel News fullmatade nyhetsbrev och få senaste nytt från reseindustrin varje vardag senast klockan 8.