Annons:

Annons:

Fler reste med SAS i januari, men intäkterna minskade

Antalet passagerare som reste med SAS ökade till 1,9 miljoner med 3,2 procent jämfört med samma månad föregående år. Punktligheten ökade med närmare 14 procentenheter och regulariteten var på en fortsatt hög nivå, rapporterar Dagens Industri

Den totala kapaciteten (ASK) och antalet betalda passagerarkilometer (RPK) ökade med 1,5 procent respektive 2,8 procent jämfört med samma månad föregående år.

Den ökade efterfrågan återspeglas i en förbättrad kabinfaktor, som ökade med 0,8 procentenheter till 65,7 procent, meddelar flygbolaget. Den preliminära enhetsintäkten och passageraryielden var 64 öre respektive 98 öre och i linje med samma period föregående år.

Den valutajusterade yielden, intäkten per passagerarkilometer, var dock ned med 2,8 procent i januari jämfört med samma månad i fjol.

”Vi är glada att vår förbättrade operationella kvalitet, vårt kunderbjudande och infasningen av nya, bränsleeffektiva flygplan gör det möjligt för oss att stärka vår position och marknadsandel på våra hemmamarknader”, kommenterar Rickard Gustafson, vd för SAS.

Bolaget noterar också att beslutet att ställa in alla flygningar till och från Shanghai och Peking från 31 januari till 29 februari gäller och är man fortsätter att utvärdera situationen med coronaviruset i dialog med relevanta myndigheter.

Kommentarer är stängda.

Prenumerera gratis på Travel News fullmatade nyhetsbrev och få senaste nytt från reseindustrin varje vardag senast klockan 8.