Annons:

Annons:

Humana – Erbjudande för SRF medlemmar

På initiativ av SRF har ett nytt samarbete med privata omsorgsföretaget Humana inletts och är till främst för varslade eller permitterade medlemmar i SRF. Tjänsten lanserades 28 april. Omsorgsföretaget har tidigare inlett samarbeten med SAS, Elite Hotels och Nordic Choice.

-I de tiderna vi befinner oss nu med corona ser vi att det finns en risk att det finns för många sjukskrivna på våra äldreboenden, vårdboenden och bland våra personliga assistenter. Vi behöver ha en proaktivitet i rekryteringen, säger Mikael Löfstrand, biträdande HR-chef på Humana. Vi ser det som ett win-win samarbete.

Omsorgsföretaget meddelar att alla roller som finns på vårdboenden är aktuella. Beroende på bakgrund och erfarenhet erbjuds jobben som personlig assistent, sjuksköterska, undersköterska, boendestödjare, att hjälpa till att laga mat och komma in och städa. För SRF medlemmar erbjuds en speciell öppen ansökan och man hamnar då i en separat bank där man blir matchad med ett eventuellt jobb. Enkät återfinns här

-Det största behovet vi ser är att vi behöver timanställda eller vikarier under sjukskrivningsperioder. Så det är väl egentligen kortare anställningar under den här tiden, sen hoppas vi att de andra branscherna kan gå tillbaka och återanställa sin personal, berättar Mikael Löfstrand.

En kommentar

  1. Emil: Intressant att det knappt är några företag som inlett samarbete med Scandic och deras permitterade personal. De flesta har Nordic Choice och Elite.

Prenumerera gratis på Travel News fullmatade nyhetsbrev och få senaste nytt från reseindustrin varje vardag senast klockan 8.