Annons:

Annons:

Lättnader 1 juni: Mer publik och längre öppettider

Coronarestriktionerna förlängs till den första juni. Det meddelade statsminister Stefan Löfven på en pressträff. Från och med juni kommer barer och restauranger kunna hålla öppet fram till klockan 22.30 och nya anpassade publiktak införs.

– Skulle en katastrof inträffa finns det inget som säger att man inte kan ändra sig, påpekar Folkhälsomyndighetens generaldirektör Johan Carlson.

Det har tidigare aviserats att lättnader för bland annat kultur- och idrottsevenemang kunde bli aktuellt redan den 17 maj. Att det inte blir så beror på att smittspridningen är kvar på en alldeles för hög nivå, enligt Löfven.

– Efter avstämning med regionerna kan vi konstatera att vi inte är där i dag, säger han.

Detta gäller från den 1 juni:
• Restauranger och barer får hålla öppet till 22.30 med alkoholservering fram till 22.00

• För inomhusarrangemang utan anvisade sittplatser består taket om åtta personer. Med sittplatser höjs taket till 50 deltagare

• För utomhusarrangemang utan anvisade sittplatser höjs taket till 100 deltagare. Med anvisade sittplatser tillåts 500 deltagare

• För utomhusarrangemang som orientering, löpning och segling tillåts 150 personer

• Kollo och lägerverksamhet för barn ska åter kunna arrangeras

• Marknader och nöjesparker kan öppna med speciella föreskrifter

4 kommentarer

  1. Erik: Trots det är den maktfulkomlige Jonas Siljhammar på Visita inte nöjd. Naturligtvis.
  2. Tim: Fortsatt skämt! 500pers på Friends, Tele2, Ullevi etc pinsaaaamt!
  3. TM: Man kommer att inse att det är för tidigt.
  4. ZiWill1: Ja vi har ju tydligt sett data som stödjer restriktionerna.....klart och tydligt har vi världen runt sett en klar nedgång av "smittspridning" så fort restriktioner har införts, eller hur? För er som inte förstår er på ironi så kan jag klargöra: inte en enda datarapport visar NÅGON indikation på att restriktioner fungerar. Motbevisa mig gärna, inte av en kommentar utan av riktig DATA.
Senior Sales Operations Agent to Qatar
Sista ansökningsdag:
1 juli 2021
Visitnorway söker en Branschspecialist
Sista ansökningsdag:
1 juli 2021

Prenumerera gratis på Travel News fullmatade nyhetsbrev och få senaste nytt från reseindustrin varje vardag senast klockan 8.