Annons:

Annons:

Vårdföretaget Attendo tar över personal från Nordic Choice

Nordic Choice Hotels varslar 4500 medarbetare i Sverige om uppsägning till följd av Coronavirusets spridning. Nu inleder omsorgsföretaget Attendo och Nordic Choice ett samarbete som innebär att Attendo anställer medarbetare från hotellkedjan. På det här sättet kan varslade medarbetare arbeta inom omsorgen och ta hand om samhällets mest utsatta under en tid och förhoppningsvis gå tillbaka till sitt ordinarie arbete i framtiden, enligt ett pressmeddelande.

Anställningarna hos Attendo kan handla om mat- och städpersonal framförallt, men även för andra arbetsuppgifter som till exempel ledsagning.

– Vi ser en god matchning mellan vår verksamhet och kompetensen hos många av Nordic Choice varslade medarbetare. Med detta vill vi pröva möjligheten att rekrytera en del av dessa till våra verksamheter för att stödja vår omsorgspersonal inom äldreomsorgen under en tid då sjukskrivningarna ökar på grund av Corona, säger Martin Tivéus, Attendos vd och koncernchef enligt ett pressmeddelande.

Hur många som kan bli aktuella för en anställning hos Attendo blir upp till varje region att avgöra. Klart är att det redan finns ett behov av avlastning i Attendos verksamheter, framförallt i Stockholmsregionen.

– Vår grundfilosofi i Nordic Choice handlar om att bidra med lösningar på samhällets stora utmaningar. Just nu är världen under stor press till följd av coronaviruset vilket drabbat besöksnäringen hårt. När vi nu tvingas till uppsägningar så känns det väldigt bra att vi tillsammans med Attendo kan hitta ny försörjning till de vi tappar och samtidigt fortsätta bidra i samhället, säger Torgeir Silseth, koncernchef Nordic Choice Hotels i ett pressmeddelande.

Kommentarer är stängda.

Prenumerera gratis på Travel News fullmatade nyhetsbrev och få senaste nytt från reseindustrin varje vardag senast klockan 8.