Annons:

Annons:

Ministern välkomnar analys av Bromma flygplats

Näringsminister Ibrahim Baylan (S) välkomnar konsekvensanalysen från Swedavia angående Bromma flygplats. – Jag tycker det är bra att Swedavia, i det läget som vi är, vänder på varje sten, säger han till TT men tillägger att det är svårt att överblicka effekterna av coronapandemin.

Socialdemokraterna i Stockholms stad upprepar sitt krav på att flygplatsen läggs ner och att det byggs 30 000 bostäder på flygplatsområdet. Moderaterna tolkar också analysen som ett första steg i avvecklingen och tillägger att det gör frågan om en kapacitetsökning på Arlanda flygplats ”högaktuell”.
”Arlanda finns i dag inte med som objekt i Trafikverkets uppdrag till nationell plan, men måste omedelbart tillföras då huvudstadsregionens konkurrenskraft står på spel”, skriver finansborgarråd Anna König Jerlmyr enligt TT.

KOMMENTARER

E-postadressen publiceras inte.

Våra regler är enkla: Håll en god ton. Visa respekt för dem vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras av redaktionen.

0 KOMMENTARER ÖPPNA

Prenumerera gratis på Travel News fullmatade nyhetsbrev och få senaste nytt från reseindustrin varje vardag senast klockan 8.