Annons:

Annons:

Swedavia går inte vidare med utbyggnad av Arlanda

Swedavia kommer för tillfället inte att gå vidare med den planerade utbyggnaden av Arlanda flygplats, meddelar bolaget i ett pressmeddelande. Det rör sig om två projekt i form av en ny pir och förbättrad bagagehantering som skulle tillföra ny kapacitet till flygplatsen som nu sätts på paus. – Redan innan coronautbrottet såg vi att flygtrafiken minskade och under coronaviruset har det minskat till ett minimum. Att då bygga ut Arlanda vore att slösa med skattebetalarnas pengar, säger finansmarknadsminister Per Bolund (MP) på en pressträff.

4 kommentarer

  1. Leo: Så med argumentet "Coronapandemin minskade resandet till ett minimum". Så väljer man att inte bygga ut Arlanda. Har Swedavia inga framtidsvisioner alls? Pandemin kommer pågå för evigt och flyget kommer ligga på ett minimum för all framtid alltså. Det är väl snarare tvärtom, att efter det här så kommer folk vilja resa ännu mer
  2. Erik Å: Ha ha ha! Svenska staten med Swedavia i ett nötskal .. bromsa sig ur kriser så skapar vi känslan av ett ett trött omodernt utvecklingsland lite mer .. lite som att köra E20 mellan Stockholm och Göteborg. Rondell, rödljus och 40sträcka mellan Sveriges två största städer, välkommen till gamla DDR-Sverige ; )
  3. Terje: Det handlar inte om Swedavias vilja, utan Miljöpartiets som villkorat stödet mot att Sverige kryper tillbaks till medeltiden. Ett parti med mindre vision och vilja hittar man inte. Precis som de tvingade igenom miljöskatterna på flyget, man valde att kalla det skatt för att det skulle försvinna ner i det stora hålet. En miljöavgift hade kunnat öronmärkas för att leda utveckling av hållbart flygande, men det vill man inte. Man vill att Sverige ska vara kvar i stenåldern... Politisk makt nyttjas enbart för att sitta kvar vid just makten av Socialdemokraterna, så till den yttersta graden att ett fyraprocentsparti får styra framtidens viktigaste inkomstkälla - besöksnäringen. Sverige besitter enorma resurser för framtidens resande, en progressiv regering hade sett och förstått det. Nu kommer säkert lite foliehattskommentarer från spökskrivarna här på TN igen. Den nuvarande regeringen förstör Sverige.
  4. Sture Lur: Ett litet,litet extremistparti på den yttersta vänsterkanten är alltså det som härskar och styr över Sveriges framtid just nu. Svenska folket får som vanligt vad de förtjänar via valurnan.

Prenumerera gratis på Travel News fullmatade nyhetsbrev och få senaste nytt från reseindustrin varje vardag senast klockan 8.