Annons:

Annons:

taxibil

Motvind för taxibolag: ”Många har det kärvt”

När resandet avtog, försvann även intäkterna för Sveriges taxichaufförer. Det skriver TT, som har talat med flera taxiförare. En av dem är Medhi Fard, som jobbar för Taxi Stockholm och kör i huvudstadens centrala delar.

– Det var tufft redan före pandemin, men när coronaviruset spreds i Sverige kändes det som sista spiken i kistan. Förut kunde jag ha runt 30 kunder på en dag, nu är jag nere på runt sex. Så det är ett katastrofalt läge, säger han.
Svenska taxiförbundets förbundsdirektör Claudio Skubla tror att många svenska taxibolag har avvecklat sina företag i väntan på att kunderna ska komma tillbaka.
– Jag tror att många av våra medlemmar har det väldigt kärvt, det är den bilden de målar upp när vi pratar med dem. De försöker hanka sig fram på olika sätt, säger han till TT.

En kommentar

  1. Carl: Alla branscher där man ska serva en gäst eller kund är de som tagit största smällen i den här pandemin. Och eftersom lönerna generellt är lägst i dessa yrken så drabbas de anställda därefter. I det här fallet så behöver Taxibranschen bli bättre på att ge sina förare en bättre grundlön, istället för att deras lön i princip enbart baseras på hur mycket de kör. Det är inte hållbart Svara

KOMMENTARER

E-postadressen publiceras inte.

Våra regler är enkla: Håll en god ton. Visa respekt för dem vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras av redaktionen.

1 KOMMENTARER ÖPPNA

Prenumerera gratis på Travel News fullmatade nyhetsbrev och få senaste nytt från reseindustrin varje vardag senast klockan 8.