Annons:

Annons:

Podcast-intervju med Nils Wijkmark, Sverigechef på Bolt

Den baltiska taxi-appen Bolt utmanar Uber och har på bara några månader tagit en stor del av kakan i Stockholm och Göteborg. I Stockholm har man runt 2000 registrerade förare. I den här intervjun berättar Sverigechefen Nils Wijkmark om hur Bolt utmanar jättar som Cabonline och Taxi Stockholm. - Det tog åtta-nio veckor att lära mig hur det funkade i Sverige i taxibranschen och sen lanserade vi den 11 april. Det var en snabbresa. Våra förare är bread and butter, vår affärsmodell går ut på att erbjuda mer tillbaka till chaufförerna. Vår kommission är 15 procent, mycket lägre än många av våra konkurrenter. Uber ligger på 25 procent.

Lyssna via Spotify.

Bolt finns i dag i 35 länder och 150 städer. Fokus är Europa och Afrika. Alla städer med fler än 200 000 invånare är intressanta. Nyligen fick bolaget in 50 miljoner euro av europeiska investeringsfonden.

Vårt mål är att bli störst och bäst i Europa och Afrika.

Nils Wijkmark är en tech-kille från Göteborg med juristutbildning. Han har tidigare grundat och varit vd på TaskRunner som är ett Bolt för hushållsnära tjänster.

Lyssna via Spotify.

Kommentarer är stängda.

Prenumerera gratis på Travel News fullmatade nyhetsbrev och få senaste nytt från reseindustrin varje vardag senast klockan 8.