Annons:

Så många taxiföretag gick i konkurs under pandemin

Antalet taxikonkurser ökade under pandemiåret 2020 visar sammanställd statistik från SCB. Flest antal konkurser skedde i storstadsregionerna med Stockholms län i topp, enligt ett pressmeddelande.

Pandemiåret 2020 var ett tufft år för taxibranschen visar samanställd statistik från SCB. Totalt gick 152 stycken taxiföretag i konkurs i Sverige. Det är en ökning med 16,9 procent jämfört mot föregående år.

— Ladorna är tomma och utlovade stödpaket måste komma på plats nu och betalas ut. Företagen lever, men hur länge till, säger Claudio Skubla, förbundsdirektör på Svenska Taxiförbundet i ett pressmeddelande.

Störst andel konkurser fick vi se i storstadsregionerna. Stockholms län stod själv för 42 procent av konkurserna följt av Västra Götalands län och Skåne län.

—  Konkurserna måste stoppas. Vi står inför en stundande massvaccinering som kommer att kräva effektiva och patientsäkra transporter. Retroaktivt stöd hjälper inte om företaget redan gått i konkurs, säger Claudio Skubla.

Små taxiföretag med få eller inga anställda stod för merparten av konkurserna. Taxibranschen består dock till 65 procent av enskilda företag. Det ska mycket till innan en enskild firma sätts i konkurs.

En kommentar

  1. Buss och reseräven: Då måste vi fråga oss följande för att få rätt bild på detta. 1. Hur många av dessa var enbilsåkare? 2. Hur många var anslutna till en större växel? 3. Hur många var friåkare? 4. Hur många större växlar har gått i konkurs?
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Reseproducent/projektledare till Travel Team
Sista ansökningsdag:
15 maj 2024
Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024
Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024