Annons:

Annons:

taxibil

Svår kris för Taxi Kurirs ägare – långivarna kan ta över bolaget

Taxibolaget Cabonline som driver Taxi Kurir, Sverigetaxi och Taxi Skåne vill nu ändra villkoren i obligationslånet om 1,8 miljarder kronor de har från obligationsägarna, däribland Triton, Spiltan och Carnegie, skriver Dagens Industri. Men om Cabonline skulle misslyckas med att få de nya lånevillkoren godkända kan det sluta med ägarbyte och att de långivande riskkapitalbolagen kan ta över. Det behövs två tredjedelars majoritet och 50-procentigt deltagande för att Cabolines nya förslag ska godkännas. – Jag tycker att ägaren ska ta sitt ansvar och skjuta till eget kapital för att få ned skuldsättningen, säger en anonym obligationsägare till DI. Cabonline försökte förra året att nå en börsnotering vilket misslyckades. Under coronapandemin har taxibranschen drabbats extra hårt med flertalet konkurser och förare som förlorat jobbet.

KOMMENTARER

E-postadressen publiceras inte.

Våra regler är enkla: Håll en god ton. Visa respekt för dem vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras av redaktionen.

0 KOMMENTARER ÖPPNA

Prenumerera gratis på Travel News fullmatade nyhetsbrev och få senaste nytt från reseindustrin varje vardag senast klockan 8.